Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa-te indispensabil la locul de munca

Tags: dezvoltare personala, loc de munca, indispensabil la locul de munca, abilitate esentiala

Vrei sa fii de neinlocuit pentru seful tau? Este o atitudine normala in aceste vremuri cand multe joburi sunt outsourced, eliminate sau au o fisa a postului redusa, ceea ce face slujba fiecaruia dintre noi sa fie in pericol.
Dar la orice loc de munca se gasesc persoane indispensabile, ceea ce-nseamna ca productivitatea o va lua pe panta descendenta daca ei nu mai sunt acolo. Si nu este vorba doar despre cei din top management, ci de angajati de la orice nivel, din orice departament al organizatiei.
 
Daca esti indispensabil inseamna ca sefii tai se bazeaza atta de mult pe tine, incat in mintea lor esti o componenta esentiala succesului departamentului si chiar al companiei.
 
Unii fac greseala sa confunde indispensabil cu de neinlocuit. Oricine poate fi inlocuit. Dar, daca esti indispensabil, inseamna ca esti atat de bun, incat sefii si colegii nu vor sa-si imagineze cum te vor inlocui. 
 
Daca esti ambitios si te mandresti cu ceea ce faci, trebuie sa te straduiesti sa fii indispensabil. Satisfactia muncii bine facute si a impactului produs este netarmuita. Daca esti indispensabil face bine si la moral, caci iti va placea cu atat mai mult ceea ce faci. Te ajuta sa simti cum contribui la ceva ce e mai mare decat tine, dar iti ofera si validarea a ceea ce faci si a ceea ce esti.
 
Exista si alte beneficii ale indispensabilitatii: este foarte posibil sa primesti marire de salariu sau sa fii promovat, vei fi implicat in proiecte speciale si ti se va cere parerea.
 
Cum sa te faci indispensabil?
 
Fa munca ce conteaza, nu cea care este usoara. Majoritatea angajatilor face ceva acolo, sa-si ocupe timpul si sa zboare sub radarul sefului. Fii diferit!
 
Monopolizeaza o anumita abilitate. Gaseste o sarcina ce trebuie efectuata in cadrul organizatiei si asigura-te ca esti singurul ce o poate efectua. 
 
Nu uita ca este jobul tau de a-i face jobul sefului direct mai simplu. Daca devii mana dreapta a sefului direct, creezi o relatie bazata pe incredere intre voi si acesta iti va cere din ce in ce mai mult ajutorul.
 
Invata o limba/ limbaj care nu este cerut(a) de postul tau. Fie ca este vorba de Mandarina, HTML, web coding sau un mod aparte de a comunica cu niste clienti, daca poti comunica la un alt nivel este extrem de valoros. Nu stii niciodata cand compania trebuie sa comunice cu un alt client din cealalta parte a lumii sau sa-si actualizeze rapid site-ul.
 
Monopolizeaza o relatie importanta. Daca esti singura persoana in care are incredere cel mai mare client al companiei, vei fi esential pentru acea companie. Gaseste relatiile care sunt vitale pentru supravietuirea companiei sau abilitatea de a rezolva lucrurile si devino persoana care intretine relatia.
 
Fii de comitet. Pentru a fi indispensabil, nu numai ca trebuie sa te dovedesti astfel in fata sefului, ci si a colegilor.  

Sursa: Forbes
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016