Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata de ce nu primesti nicio veste dupa ce aplici pentru un job

Tags: loc de munca, completarea cv-ului, informatii diferite, cerinte corespunzatoare

Ai gasit un loc de munca ideal pe internet si ti-ai trimis CV-ul prin e-mail, insa nu ai primit niciun telefon, desi ai experienta profesionala ceruta de angajator? Sunt o multime de motive pentru care asta se intampla frecvent, tuturor.
Poate ca deja te-ai atasat emotional de speranta ca vei primi un loc de munca la compania visurilor tale si este destul de deprimant sa trimiti un CV in zadar. Ce sa fie oare de vina, tu, angajatii de la resurse umane sau exista alti candidati mai bine pregatiti decat tine?
 
Pentru ca cererea de locuri de munca este mult mai mare fata de ofertele de angajare ale companiilor de top, tu trebuie sa stralucesti in fata tuturor celorlalti candidati, iar CV-ul tau trebuie sa iasa in evidenta, fiind practic imaginea ta profesionala.
 
Pentru a te ajuta in aceasta situatie iti voi oferi cateva sfaturi pentru a evita sa trimiti un CV si sa nu primesti nici macar un telefon in care sa fii chemat la interviul de recrutare.
 
1. Compania a primit teancuri intregi de CV-uri, iar al tau este ultimul
 
Daca iti doresti din tot sufletul sa te angajezi la o companie anume, trebuie sa fii constant cu ochii pe ceea ce se intampla in interior. Citeste presa, verifica platformele online ale institutiei si afla primul cand un angajat paraseste compania sau este concediat, ori cand este pus un loc de munca nou la bataie. Astfel te vei asigura ca vei fi printre primele persoane care vor trimite un CV pentru angajare, iar sansele tale de a fi recrutat vor creste substantial.
 
2. CV-ul tau contine informatii diferite fata de profilul online de LinkedIn/eJobs
 
Daca intentionezi sa te angajezi intr-o companie care se respecta, inainte de a fi chemat la interviu, angajatorii iti vor inspecta trecutul punct cu punct. Asadar, actualizeaza-ti toate platformele online pe care ai conturi si ai grija sa nu contina informatii eronate sau denigratoare.
 
3. CV-ul tau nu este formatat corespunzator cerintelor
 
Ceea ce trebuie sa stii atunci cand iti scrii CV-ul este ca informatiile trebuie asezate sub forma piramidei inversate, adica ce este cel mai important la inceput (ultimele locuri de munca, ultimele institutii de invatamant absolvite) si ce este mai putin important la sfarsit (primul loc de munca, ciclul gimnazial). Astfel, vei usura munca angajatorilor care in principiu sunt interesati de ultimele locuri de munca/ cursuri absolvite si care nici nu au timp sa caute aceste informatii intr-un CV in care totul este amestecat si din care nu se intelege nimic.
 
4. CV-ul tau contine informatii invechite
 
Atunci cand iti doresti sa obtii un loc de munca trebuie sa te asiguri ca CV-ul tau straluceste! Si la propriu si la figurat! Nu poti trimite un CV redactat cu trei ani in urma si sa iti imaginezi ca cineva te va angaja. Incearca sa scoti informatiile irelevante pentru jobul pentru care aplici si sa scoti in evidenta experientele relevante pentru postul pe care iti doresti sa il ocupi.
 
5. Nu ai experienta necesara
 
Daca tocmai ai iesit de pe bancile facultatii si iti imaginezi ca esti mai pregatit decat un inginer in varsta, pentru multi angajatori nu va conta. Unele companii pur si simplu isi doresc sa angajeze oameni cu o vasta experienta in domeniu, nu tineri pe care sa ii formeze si in care sa investeasca.
 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016