Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitatile nu au existat numai in trecut

Tags: dezvoltare personala, trecut, prezent, oportunitati, fericire

Privim de multe ori in urma, convinsi ca ce a fost mai bun pentru noi exista doar acolo si ca viitorul nu mai poate inlocui prin nimic ceea ce am avut candva.

Sansele la fericire sau la succes nu s-au terminat insa si nu se termina niciodata. E placut sa ne amintim de ceea ce a fost frumos candva, de ceea ce am trait si am experimentat din toata inima, insa daca incepem sa ignoram oportunitatile din prezent in favoarea trecutului inseamna ca nu ne mai oferim sansa de a reusi din nou si de a obtine ce ne dorim.

Timpul trecut poate sa para o perioada in care totul era perfect, amplificat si de teama noastra de ceea ce ne poate aduce viitorul. Sa nu uitam insa ca si in trecut exista prezentul pe care acum nu ar trebui sa il lasam deoparte doar pentru a trai intr-un timp care nu mai exista.

Este astfel gresit sa comparam momentul prezent cu un timp trecut deoarece oportunitatile sunt diferite, fara sa insemne ca existau mai multe in trecut si mai putine acum.

Iata doua lucruri care ne pot ajuta sa ne simtim mai bine in prezent:

- sa inchidem ochii si sa ne relaxam, gandindu-ne la trecut. Si apoi sa revenim in prezent cu acele sentimente bune pe care le ni le ofera trecutul.

- sa cautam metode prin care prezentul chiar poate fi mai bun decat trecutul. Chiar daca unul dintre acestea e simplul fapt ca acum ai mai multa experienta, ai invatat din trecut si asta te poate ajuta sa obtii ce iti doresti in prezent.

Concluzia ar fi ca numai prezentul ne tine cu adevarat in viata si ne ofera sentimentul real si experienta de care avem nevoie pentru a ne dezvolta si pentru a merge mai departe.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016