Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulile din spatele fericirii? Iata doar 3!

Tags: fericire, viata fericita, fericire viata, reguli fericire, reguli de viata

Fericirea este intens studiata de cercetatori, oameni de stiinta, psihologi si nu numai. De ce ne intereseaza atat de mult acest subiect? Poate pentru ca fericirea nu este doar un rezultat al unor evenimente placute. Ai luat o nota de trecere la un examen dificil si esti fericit. Ai primit o veste geniala si esti fericit.
Poate ca mai intai trebuie sa invatam sa fim fericiti pentru a lasa loc cat mai multor evenimente placute in viata noastra. Poate ca evenimentele placute deja au loc si noi le dam prea putina atentie, le lasam sa treaca fara sa ne bucuram de pe urma lor.

Si cu siguranta ca se intampla astfel de lucruri pentru ca suntem obositi, pentru ca suntem nervosi, pentru ca nu mai avem rabdare sa privim in propriile vieti cu toata atentia, pentru ca fericirea pare o tinta atat de indepartata si problemele existente par mai grele decat sunt de fapt.

Asta este natura multor oameni. Suntem gata sa inrautatim orice situatie cu viteza maxima si cu eficacitate de inalta precizie. Mai rau stam la capitolul recunostinta si optimism, aceste doua elemente fiind pilonii pe care ne putem construi o viata fericita.

Iata si cele trei reguli de aur de care tinem cont pentru o viata mai fericita:

1. Invatam sa apreciem tot ce avem in acest moment, chiar daca pare putin, si ca nimic nu ne apartine.
Copiii nu ne apartin si toti trebuie sa intelegem ca sunt fiinte autonome si care au nevoie de libertate maxima pentru a se dezvolta. Asa se intampla si cu partenerii de viata. Nu ne apartin si trebuie sa beneficieze de libertate maxima, de putere de exprimare, de libertate de luare a deciziilor. Se poate sa stai cu chirie si sa iti doresti cu mare ardoare sa ai propria ta casa. Gandeste-te ca ce ai tu acum, altii nu vor avea niciodata.

2. Invatam sa fim generosi cu cei din jurul nostru si cu noi insine. Este greu sa fii generos cu ceilalti, mai ales cand simti ca multi nu merita acest lucru. Dar ce este esential sa intelegem este faptul ca generozitatea te ajuta pe tine, in primul rand. Iti sporeste stima de sine si te face sa te simti mult mai bine.

3. Invata sa ierti si sa accepti lucrurile ca atare si oamenii cu defectele lor, pe tine cu defectele tale! Este esential sa scapam de acele stari de nervi si angoasa, de frustrare si dezamagire. Toate se nasc pentru ca nu suntem in stare sa ii iertam pe ceilalti si pe noi insine. Invatam sa fim mai maleabili si mai putin critici.


Iata doar trei reguli de aur pentru o viata mai fericita, trei aspecte care trebuie sa ne guverneze: apreciere, generozitate, capacitate de a ierta!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016