Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sacrificiu versus bucurie de moment. Cum ne schimba o afacere viata

Tags: dezvoltare personala, sacrificiu, confort, bucurie, prioritati, dezvoltare afacere

Cred ca schimbarea cea mai dificila prin care trece un proaspat antreprenor e cea in care oamenii din jurul sau se schimba. Prietenii care pareau ca nu pot fi distruse de nimic se destrama sub ochii tai, oameni de la care asteptai sustinere te dezamagesc si cei de la care sperai ca o sa poti obtine sfaturi nu vor intelege cu ce te ocupi sau te vor ruga sa faci ce faceai inainte (fiindca atunci intelegeau ce faci).
Atunci cand tu iesi din zona de confort si te autodepasesti, atunci cand iti intreci propriile asteptari, dar si pe ale altora, vei isca in jur o agitatie de care nu ai cum sa scapi. Cele ilustrate mai sus nu sunt situatii intalnite in mod obligatoriu, dar se intampla si sunt destul de frecvente. Poate chiar ati trecut prin asta atunci cand v-ati bucurat de un succes si ati simtit ca nu toata lumea s-a bucurat odata cu voi.

Aceasta ar fi insa numai una dintre schimbarile majore. Se mai schimba si prioritatile. Cu destul de putin timp in urma, am avut de ales intre munca si o petrecere. Am terminat ce am avut de facut in acea zi, am finalizat acea parte din proiect (sunt si acum convinsa ca in oricare alta zi nu as fi obtinut acelasi rezultat), dar am reusit sa obtin dezaprobarea persoanei care ma invitase la petrecerea respectiva.

Astfel de situatii vor fi nenumarate. Si toate ne vor arata ca cei care aleg sa ne sprijine in drumul nostru nu vor da atentie unei astfel de intamplari. Ne vor sustine in ceea ce alegem sa facem si vor intelege care sunt pentru noi prioritatile.

Si nu ma gandesc aici la o situatie dezechilibrata in care nimic altceva nu mai conteaza. Ma refer tocmai la un echilibru care sa ne ajute sa renuntam la ceea ce inainte suplinea tocmai lipsa unor astfel de activitati la care ne obliga dezvoltarea unei afaceri.

In concluzie, sacrificiu e poate prea mult spus. Fiindca un sacrificiu implica pierderi, iar un echilibru ar trebui sa ne ajute sa evitam aceste compromisuri. Bucuria de moment poate fi comparata cu un moft pe care il alegem pentru ca ne va fi intotdeauna mai la indemana sa alegem calea usoara.

Ne vom bucura insa de o mentalitate de antreprenor daca rotim cercul prioritatilor si ne oprim mai des in sectiunile care presupun efort din partea noastra.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016