Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul depinde de cat de repede ajungi la cea mai buna versiune a ta

Tags: dezvoltare personala, management, succes, fericire, autodescoperire, steve jobs

Persoanele cu adevarat fericite care se bucura si de succes ajung acolo sus tocmai pentru au devenit cea mai buna versiune a lor insisi.
 
Nu pe dianafara, ci pe dinauntru. Nu este vorba despre brand, despre reputatie, ci despre realitate. Despre cine esti tu cu adevarat.
 
Pare simplu. Este un concept simplu, dar necesita multa munca si poate dura o viata de om spre a fi realizat.
 
Dar nimic din ceea ce este valoros nu se face usor. Trebuie sa iesi din zona de confort si sa-ti asumi riscuri care te vor speria de mama focului.
 
Dar, pe de alta parte, nu cred ca exista un mod mai bun de a-ti consuma viata. Caci care ar mai putea fi scopul ultim la vietii, daca nu descoperirea de sine si incercarea de a deveni mai bun, mai adevarat, mai real?
 
La asta se referea si Steve Jobs in cunoscutul sau discurs pe care l-a tinut la Universitatea Stanford: 'Timpul vostru este scurt, asa ca nu-l consumati traind viata altora. Nu lasati zgomotul opiniilor altora sa va inece vocea interioara. Trebuie sa aveti credinta ca otul se va lega pe viitor, Trebuie sa credeti in ceva: in instinct, in destin, in viata, in karma. Abordarea asta nu m-a dezamagit niciodata si mi-a schimbat viata'.
 
Sfatul asta pare un pic anacron timpurilor noastre, caci cere timp. Nu se poate face aici si acum, ci impune concentrare si disciplina.
 
Daca nu te-am convins inca, iti mai oferim trei beneficii pentru care merita sa pornesti in calatoria autodescoperirii.
 
Te va face fericit. Daca te cunosti bine, te simti mai bine in propria piele. Stresul si nelinistea vor disparea. Vei deveni un partener mai bun, un parinte mai bun, un prieten mai bun. 
 
Platesti scump pentru abaterile de la drum. Singurele persoane carora le pasa de tine sunt prietenii si familia. oricine altcineva este prea ocupat cu trairea propriei minidrame. 
 
Este ceea ce in afaceri se cheama costul oportunitatii. Daca alegi un anumit traseu, pierzi celelalte oportunitati pe care le-ai fi putut imbratisa, dar nu ai facut-o. 
 
Este cea mai aventuroasa calatorie pe care o s-o faci vreodata. Tuturor ne plac aventurile, ne plac calatoriile. Si, totusi, oportunitatea aventurii este chiar in fata noastra. Pana nu facem primul pas, nu vei sti niciodata ce poti realiza. Ce minuni poti crea. Ce poti descoperi. Nu trebuie decat sa pornesti in calatorie.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Edi 06-Mai-2013 07:27:43
Si daca nu ne plac aventurile si calatoriile? Cine nu risca nu castiga, dar cine nu risca nici nu pierde. Ma rog, pierde costul oportunitatilor, inclusiv acele oportunitati in care vei fi o versiune mai proasta a EU-lui, inclusiv acele versiuni in care iti pierzi viata sau averea sau pe cei dragi, asa ca nu e atat de simplu pe cat vrea sa para acest articol ca este alegerea unui drum sau altul. Dar nu ai voie sa fi realist sau sceptic, ca imediat esti catalogat cu "gandire negativa" si de evitat pt ca esti "vampir energetic" sau "emani energii negative"... In fine... cine esti tu sa ma inveti ce sa fac si sa imi spui ca modul meu de gandire nu este bun doar pt ca nu am ajuns sa fac banii lui Steve Jobs, cand poate ca am atins un nivel de multumire cu mine insumi si acceptare a EU-lui fara sa fi incercat tot ce puteam sa incerc? Poate ca mie imi place proverbul cu "vrabia din mana"...

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016