Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sunt eforturile pe termen scurt in concordanta cu obiectivele pe termen lung?

Tags: dezvoltare personala, vis, analiza, efort, obiective

Nu fac niciodata o analiza a saptamanii care tocmai a trecut, insa azi am gasit un exercitiu care chiar mi-a placut. N-ar fi rau sa taiem mereu de pe lista lucrurile pe care le-am indeplinit sau schimbarile pe care ni le propusesem cu mai mult timp in urma. Doar anumite liste functioneaza in cazul meu, dar cred ca, in general, au un efect care ne disciplineaza si care ne face mult mai organizati.

Intrebarea de la finalul acestei saptamani ar fi urmatoarea: "Sunt eforturile mele pe termen scurt in concordanta cu obiectivele pe termen lung?". O sa spun da, poate doar cu jumatate de gura fiindca poate s-ar fi putut face si mai mult.

In acelasi timp insa, am vazut si ca uneori te poti grabi de unul singur intr-o directie fara sa poti inaintea vreun pas. Poate ca atunci natura incearca sa ne reaminteasca de acel timp al tuturor lucrurilor asa ca ceea ce am facut pana acum poate fi considerat un efort suficient pentru indeplinirea obiectivului pe termen lung.

Sunt constienta in fiecare zi de faptul ca orice vis trebuie zidit treptat si ca nicio piramida nu se construieste doar prin imaginatie. Imi pot face un milion de schite si pot dezbate o mie de planuri, insa primul pas si fiecare pas mica dupa acesta inseamna, de fapt, singura cale de a trece de la vorbe la fapte.

Modul in care ne petrecem fiecare zi contureaza viitorul si persoana care vom deveni. Nu am ajuns inca sa fac in fiecare zi inca un mic pas in acea directie (sau poate ca uneori nu ii vad), dar nu e zi sa nu am acelasi vis in minte.

Cred, asadar, ca cel mai important e sa nu uiti ca ai un obiectiv si ca in fiecare zi poti face ceva pentru a ajunge mai aproape de acea realitate la care acum doar visezi. Iar aceasta concluzie vine din alte experiente care s-au transformat din vise in trairi si fapte reale.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016