Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vei fi mai putin stresat daca...

Tags: dezvoltare personala, productivitate, stres, progres, munca

Asa cum alegem sa ne facem griji, la fel putem alege sa nu ne mai facem griji in legatura cu lucrurile pe care nu le putem controla sau situatiile pe care nu le putem schimba.
Iata cateva aspecte care ne pot ajuta sa fim mai putin stresati de ceea ce s-a intamplat cu o zi in urma sau de ceea ce s-ar putea intampla maine:

1. Fii sigur de ceea ce incerci sa construiesti si cunoaste-ti motivele.

Lipsa unei directii anume creeaza in mod direct stres. Si nu lipsa timpului ne face sa nu realizam nimic, ci tocmai lispa unei directii clare. Toti oamenii au parte de aceleasi 24 de ore si 7 zile pe saptamana.

2. Fa mai putine lucruri, pastreaza-le doar pe cele care sunt cu adevarat importante.

Productivitatea autentica inseamna sa facem mai intai lucrurile importante, inaintea celor urgente.
Ce e esential pentru tine? Fa mai intai acel lucru si scapa de balastul altor sarcini pe care nici nu iti mai dai seama daca le faci din obisnuinta sau pentru ca sunt importante.

3. Gandeste-te la progres, nu la perfectiune.

Nu-ti face griji ca ceea ce faci nu va fi perfect. Nu ai cum sa atingi perfectiunea. In schimb, concentreaza-te asupra progresului pe care l-ai facut pana acum si pe care vrei sa il continui. Progresul nu e ceva automat sau inevitabil. Fiecare pas pe care il faci implica munca si sacrificiu.


4. Fa ordine in ganduri in fiecare seara.

Zi de zi, ne enervam, oamenii ne ranesc sentimentele, uita de noi sau ne resping. Sunt lucruri inevitabile prin care trecem toti. Dar daca alegem sa lasam deoparte toate aceste aspecte si sa ne trezim a doua zi dimineata eliberati de toate aceste ganduri negativiste, vom vedea lumea dintr-o perspectiva mult mai frumoasa si buna pentru noi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016