Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa-ti cresti afacerea? Dezvolta o gandire pozitiva

Tags: dezvoltare personala, gandire negativa, gandire pozitiva, indoiala, incredere

Psihologii au studiat indelung modul in care ne schimbam atitudinea asupra lucrurilor de la o zi la alta. Asa se face ca nu le-a fost foarte greu sa determine cum gandirea pozitiva adoptata pe termen lung, in raport mai mare fata de cea negativa, ne influenteaza viata in bine si ne ajuta sa dezvoltam proiectele pentru care muncim.

Dar cum gandim pozitiv in noianul de griji si stres zilnic? Iata cateva sfaturi simple oferite de specialisti:

1. Sa fim recunoscatori.


Pentru a ne creste abordarile pozitive de la o zi la alta, acestia ne recomanda sa ne amintim ca trebuie sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem acum, pentru prieteni, familie si pentru ca putem lucra la proiectele noastre, prin comparatie cu oameni din lumea intreaga care inca nu au acces la apa curenta si care primesc mancarea in ratii.


2. Sa vizualizam diferite activitati.

Daca ne imaginam ca facem diferite lucruri care ne plac sau care ne bucura, reusim sa ne cream o stare buna. In acelasi timp, ni se recomanda si sa ne imaginam pe noi insine avand o stare pozitiva. Daca ne incepem zilele cu un zambet, reusim sa schimbam multe lucruri in jurul nostru. Atunci cand vedem ca incepem sa ne facem din nou griji, e bine sa ne concentram doar asupra lucrurilor pe care putem cu adevarat sa le schimbam si sa le controlam.

3. Sa ne confruntam indoielile.

Chiar si pana cele mai increzatoare persoane din lume au momentele lor in care fie se indoiesc de ceea ce ar putea face intr-o anumita situatie sau pur si simplu de rezultatele unui proces. In situatii ca acestea, de foarte multe ori, acei oameni care par sa aiba resurse nelimitate de incredere, au metodele lor prin care indeparteaza dubiile. Iar una dintre acestea e cea prin care ne luam la tranta cu frica, o interogam pana nu mai ramane nimic din ea, aducand dovezi clare prin care sa risipim neincrederea.

De cele mai multe ori, gandurile negative nu sunt decat griji marite mai mult decat ar trebuie. Astfel de exercitii ne ajuta sa vedem totul mult mai clar si la un nivel care sa reduca stresul.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016