Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti protejezi creierul si sa fii mai productiv

Tags: productivitate, protejarea creierului, factori disturbatori, sarcini, concentrare

Creierul tau nu poate functiona la capacitate maxima daca nu te ingrijesti de bunastarea sa. In loc sa inghesui cat mai multe activitati in rutina zilnica, incearca sa te concentrezi asupra lucrurilor cu adevarat importante si sa nu iti stresezi creierul in mod inutil. Stresul si negativitatea afecteaza activitatea creierului si productivitatea. Urmeaza sfaturile prezentate mai jos pentru a iti mentine creierul in forma.
1. Incepe ziua cu activitati de relaxare si calmare
Asa cum ne incalzim inainte de a efectua exercitii fizic, tot asa trebuie sa ne „incalzim” si creierul inainte de a incepe o zi de munca. Incepe ziua cu activitati care sa te calmeze si sa te binedispuna: exercitii fizice, exercitii de respiratie, ascultarea muzicii preferate, citirea ziarului in timp ce-ti bei cafeaua de dimineata sau rezolvarea de rebusuri in metrou, in drum spre serviciu.
 
2. Programeaza-ti timp pentru tine
Programeaza-ti dimineata anumite perioade din timpul zilei in care sa nu fi deranjat si sa iti poti exersa gandirea creativa. Concentreaza-te asupra unei sarcini importante in acel timp si elimina orice factor disturbator. Evita verificarea email-ului sau a retelelor de socializare atunci cand te concentrezi asupra unei sarcini importante.
 
3. Elimina toate elementele care iti pot distrage atentia
Observa toate elementele care iti distrag atentia, respira adanc si alege in mod constient sa ramai concentrat asupra sarcinii respective. Nu permite sa iti fie distrasa atentia. Daca cel mai mare inamic al productivitatii tale este tehnologia, atunci limiteaza accesul la dispozitive mobile si internet in timp ce te concentrezi asupra unei sarcini importante. Inchide paginile de internet care nu au legatura cu sarcina respectiva si evita sa iti verifici email-ul sau telefonul mobil din 10 in 10 minute.
 
4. Ofera-i creierului pauze frecvente
Dupa perioade de lucru intens, ofera-ti cateva minute de relaxare si destindere. In functie de dificultatea sarcinii respective, starea psihica si cea emotionala, intervalele dintre pauze pot varia. Nu te teme ca iti vei intrerupe sirul gandurilor, caci majoritatea ideilor creative iti vin atunci cand mintea este relaxata.
 
5. Ai grija de creierul tau
Exercitiile fizice regulate imbunatatesc capacitatea de concentrare si abilitatea creierului de a absorbi noi informatii. Creierul tau mai are nevoie, pe langa exercitii fizice, de anumiti nutrienti esentiali, pentru a functiona la capacitate maxima. Nu uita sa consumi alimente bogate in acizi grasi omega-3, cum ar fi pestele si nucile, darsi alimente care contin carbohidrati complecsi, precum cerealele integrale si legumele.

Sursa: Entrepreneur
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016