Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 pasi spre atingerea potentialului maxim

Tags: dezvoltare personala, potential, schimbare, vise, optimism

De ce ne este atat de usor sa ne criticam si sa ne spunem ca nu suntem suficienti de buni si atat de greu sa credem in potentialul nostru? Atunci cand ai nevoie de putina inspiratie si simti ca viata ta a luat-o in directia gresita, poti incerca urmatoarele.
1. Reflecta asupra vietii
Acorda-ti cateva minute pe zi in care sa stai departe de televizor, telefon mobil, prieteni, colegi, familie, etc., timp in care sa meditezi asupra propriei vieti. Analizeaza, imagineaza-ti, viseaza, vizualizeaza, cantareste, gandeste. Gandeste-te la trecut, prezent si viitor. Afla care iti sunt punctele forte, unde te vezi peste 5 ani, 10 ani, etc. Atunci cand iti acorzi timp de gandire, vei descoperi multe lucruri de care nu aveai habar. Vei dobandi un alt nivel de intelegere a lumii inconjuratoare. Scopul acestui exercitiu este de a intelege incotro te indrepti, ce iti doresti de la viata, la ce aspecte mai trebuie sa lucrezi, cum poti ajunge in directia dorita.
 
„E timpul sa traiesti viata pe care ti-ai imaginat-o” – Henry James
 
2. Devino optimist
Fiecare gand negativ te impiedica sa inaintezi, sa evoluezi. Elibereaza-te de gandurile negative si nu permite limitarilor mentale sa te opreasca din drum. Gaseste partea pozitiva a oricarei situatii.
 
„Nu poti schimba directia vantului, dar poti reorienta panzele” – autor necunoscut
„Ceea ce percepem drept incercare amare ale sortii, adesea sunt binecuvantari deghizate.” – Oscar Wilde
 
3. Stabileste un obiectiv
Obiectivele iti ofera o directie si un scop in viata. Daca nu ai niciun obiectiv, traiesti fara sa stii pentru ce. Iesi din zona de confort. Stabileste-ti un obiectiv curajos.
 
„Cu cat visezi mai mult, cu atat ajungi mai departe.” – Michael Phelps
„Obiectivele pe termen lung te feresc de frustrarile esecurilor pe termen scurt.” – James Cash Penney
 
4. Alege-ti modele bune in viata
Alege oameni care sa te inspire. Invata de la acestia si incearca sa devii asemenea lor. Stabileste standarde inalte, altfel vei prelua doar obieceiuri rele.
 
5. Fii recunoscator
Fii recunoscator pentru toate oportunitatile. Fii recunoscator pentru momentul prezent. Doar asa vei atrage si alte lucruri bune in viata ta.
 
6. Nu te opri niciodata din invatat
Daca ai terminat scoala, nu inseamna ca trebuie sa te opresti vreodata din invatat. Continua sa inveti lucruri noi in fiecare zi. Fii deschis la nou. Absoarbe orice informatie si continua sa cresti.
 
„Nu exista bogatie mai mare decat cunoasterea sau saracie mai mare decat ignoranta.” – autor necunoscut
 
7. Accepta schimbarea
Este imposibil sa iti atingi potentialul maxim daca nu esti dispus sa te schimbi. Adapteaza-te si evolueaza! Schimbare este benefica si este incitanta.
 
„Nu poti descoperi noi taramuri fara sa accepti ca vei pierde din vaz uscatul multa vreme.” – Andre Gide
 
„O conditie esentiala pentru cresterea eficienta este sa fii deschis la minte. Dorinta de a descoperi noi informatii, noi puncte de vedere, noi idei si noi posibilitati este esentiala.” – F. David.

Sursa: PickTheBrain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Traian 13-Iul-2012 00:51:35
Excelent articol, felicitari !!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016