Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 retete delicioase pe timp de criza

Tags: retete delicioase, retete simple, criza, cartofi, mere coapte, paine

Trebuie sa fim creativi in vreme de criza, sa mancam si paine ceva mai uscata, sa tragem de buget cat putem de mult si sa ne bazam din ce in ce mai mult pe cartofi. Va este cunoscut acest refren? Iata catva solutii ingenioase si gustoase, care va vor salva cinele triste si vi le vor face mult mai apreciate.
1. Iesiti din casa si culegeti-va propriile flori pentru salata
Ce poate fi mai bun decat o masa gratuita? Culegeti papadiile, rupeti radacinile si pastrati frunzele. Nu mancati floarea. Apoi spalati-le foarte, foarte bine. Adaugati zeama de lamaie, ulei de masline si putina sare.

2. Merele coapte sunt desertul perfect
Spalati si scoate cotorul catorva mere. Amestecati apoi o lingurita de zahar cu scortisoara. Puneti acest amestec in mijlocul merelor si nu uitati sa puneti si un picut de unt. Puneti apoi fructele in cuptor si coaceti-le vreme de 30-40 de minute. Puneti o cratita cu apa dedesubt, pentru a preintampina arderea merelor.

3. Painea intarita poate fi coapta
Taiati painea in felii si puneti-le pe o farfurie. Udati painea si stropiti-o cu ulei de masline si sare. Intre timp, fierbeti apa pe care o turnati apoi peste paine pana se inmoaie. Framantati painea pana absoarbe toata apa. Mai daugati, la nevoie, apa.

4. Masa saracului contine ingrediente gustoase, dar ieftine
Din moment ce cartofii si crenvurstii sunt ieftini, se vor manca in cantitati uriase. Curatati cartofii si taiati-i in cuburi. Apoi, taiati ceapa solzisori si puneti-o in tigaie, langa cartofi. Adaugati ulei si prajiti totul pana cand cartofii devin aurii. Puteti adauga putina apa, caci cartofii se vor inmuia mai repede. Cand s-au prajit, adaugati bucatele de crenvursti. La sfarsit, mai trebuie cateva linguri de suc de rosii si gata.

5. Si mai multe paste, cartofi si ceapa
Pastele cu mazare constituie o reteta foarte simpla, gustoasa si hranitoare. La inceput, curattai cartofii si taiati-i cubulete. Apoi adaugati ceapa tocata si ulei de masline pentru a praji amestecul in tigaie. Aruncati apoi, pur si simplu, o conserva de mazare deasupra, doua pahare de apa si o ploaie de sare si piper.

Cand totul fierbe, adaugati pastele nefierte si amestecati. Lasati totul la fiert, la foc mic, sub capac. La sfarsit se adauga sos de rosii si se asezoneaza cu branza.

6. Parmezan cu vinete – o masa usor de preparat
Vinetele sunt ieftine, asa ca le cumparam, le taiem in felii groase si le asezam intr-o tigaie cu mult ulei. Dupa ce se prajesc pe ambele parti, se adauga suc de rosii si parmezan.

7. Supa cu zdrente de ou pe paine
Pe timp de criza, toate felurile de mancare contin cartofi. Asa se face ca acestia se vand cu sacii. In primul rand, curatati cartofii si ceapa si taiati-le cubulete. Prajiti-le in putin ulei de masline. Adaugati foi de dafin, sare si piper. Urmeaza apa (cateva cani) si mai multa sare si piper. Asteptati pana totul da in clocot si spargeti oule. La sfarsit, se poate adauga branza.

O metoda delicioasa de servire este ca supa sa luam un polonic de supa si sa-l turnam peste paine prajita.


 
 
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.93 din 5 - 15 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016