Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegi sa cresti sau sa ramai pe loc?

Tags: dezvoltare personala, schimbare, progres, crestere, nemultumire, fericire

"Si a sosit si ziua in care riscul de a ramane doar un mugur devenise mai dureros decat riscul de a inflori". - Anais Nin
Cum ati defini dezvoltarea personala? Inseamna sa dezvoltam doar o latura a noastra, sa devenim fini cunoscatori ai muzicii clasice, sa ne dezvoltam abilitatile sociale, sa ne concentram asupra inteligentei emotionale?

Ce inseamna, cu adevarat, sa crestem? Si ce inseamna ca am reusit, in fond, sa ne bucuram cu adevarat de cunoastere si de dezvoltare personala?

Unul dintre conceptele budiste defineste fericirea ca sentimentul pe care il traim atunci cand intre ceea ce simtim, gandim si facem exista armonie. Prin contrast, emotiile negative apar atunci cand aceasta armonie este tulburata, cand ceva din afara sau din interior contravine unei situatii in armonie.

Intotdeauna insa emotiile negative sunt cele care ne arata ca nu gandim corect si ca tocmai acea tulburare a linistii interioare ar trebui sa fie ghidul launtric catre armonie, catre fericire. Cat de mult putem oare sa crestem atunci cand in interiorul nostru nu exista armonie?

Atunci cand nu ne acordam suficient timp sa ne cunoastem si sa stim ce vrem: crestem sau ramanem pe loc? Alegem stagnarea sub forma de muguri sau inflorim, atingandu-ne astfel potentialul maxim?

Nemultumirea fata de noi insine sau fata de o situatie este declansatorul care conduce la schimbare si la crestere, insa numai daca alegem sa actionam. Fara o deviere de la ceea ce am facut pana in prezent, progresul nu este posibil. Putem parcurge ani evitand schimbarea in vreme ce am putea parcurge aceiasi ani incercand sa ne transformam visul in realitate.

Sa intelegem care sunt acele schimbari pe care trebuie sa le facem pentru a merge mai departe si sa le acceptam. Orice nemultumire sau orice frustrare o sa isi piarda din forta in momentul in care avem la indemana ceva pozitiv cu care sa le inlocuim. Fericirea, asa cum stim deja, nu e un obiectiv, ci rezultatul unei vieti traite in armonie.

Pentru a te indeparta de o situatie nefavorabila, trebuie sa alegi incotro vrei sa mergi. Intentia trebuie alimentata cu pasiunea si energia care se nasc din dorinta ta de schimbare. Treci peste nemultumirea care izvoraste din situatia actuala si concentreaza-te pe a crea lucruri noi si frumoase, exact asa cum ti le imaginezi si ti le doresti.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016