Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai valoroase lectii in viata nu pot fi invatate, trebuie traite

Tags: intelepciune, aventurile lui habarnam, experiente noi, teluri, experienta

Isi mai aminteste cineva de Aventurile lui Habarnam? Atat de mult am indragit cartea in copilarie incat am fost cat se poate de fericita atunci cand am reusit sa o gasesc intr-un anticariat. Editia noua a aparut recent, insa versiunea tradusa initial in limba romana pastreaza ilustratiile originale care au fermecat copilaria multora dintre noi.


Ce-i cu Habarnam si de ce ne intereseaza pe noi? Cel mai mult cred ca mi-au placut hotararea lui Habarnam si indrazneala cu care se convingea singur ca poate gasi o solutie pentru orice. De fapt, nu cred ca ii trecea vreodata prin cap ca nu e in stare sa faca ceva. Daca nu va mai amintiti, va spun ca Habarnam devine pe rand pictor, muzicant si incepe sa scrie si poezii, plecand mai apoi in aventura vietii sale, cu siguranta, doar prima dintre ele.

Asa ca Habarnam avea totusi habar de cum stau lucrurile in viata de zi cu zi. Inarmat cu un optimism greu de zdruncinat, cred ca un astfel de personaj ne poate invata si pe noi ca daca zambim lumii, lumea ne va zambi inapoi.

Scap greu de obiceiurile rele. Dar stiu ca efortul va avea un rezultat care va face ca data viitoare sa pun capat mai usor unui astfel de obicei care ma tine departe de indeplinirea unor obiective. Asa ca va prezint cateva "idei" de obiceiuri bune pe care le-am preluat deja intr-o anumita masura. Garantia oferita odata cu acestea este una pe viata. Nu va enervati daca nu reusiti sa le urmati imediat, Donald Trump a spus ca le-a deprins odata cu trecerea anilor:

1. Ajuta cel putin un om pe zi

Cea mai frumoasa latura a vietii nu e supravietuirea, ci trairea cu pasiune, umor, generozitate, compasiune si bunatate. Zambeste si ajuta-i si pe ceilalti sa zambeasca. Nu te lasa coplesit de numarul mare de oameni care iti povestesc necazurile lor. Ajuta-i pe rand fiindca nu poti fi de ajutor tuturor in acelasi timp. Incepe cu cei mai apropiati oameni din viata ta.

2. Cand simti ca nu poti merge mai departe, intreaba-te daca poti face ceva mai mult.

Cel mai sincer raspuns va fi intotdeauna: "Da". Si, in momentul in care mintea ta intelege acest lucru, vei reusi sa mergi mai departe. Mintea poate sa faca doar ceea ce crede ca poate sa faca. In secunda in care spui ca nu ai energie sau ca nu esti in stare sa faci un lucru, iti antrenezi creierul sa traiasca in functie de niste asteptari diminuate.

3. Respecta pe toata lumea.

Respectul fata de alti oameni iti ofera un fel de acces special catre ei. Nu inseamna ca obtii automat cheia catre inima lor, ci un nivel anume de intelegere reciproca si comunicare in termeni de calitate. Orice ai face in viata si oriunde ai merge, respectul deschide intotdeauna usa catre nenumarate oportunitati.

4. Accepta exact cine si unde esti.

Unul dintre cele mai mari secrete pentru a fi fericit e sa accepti unde te afli in viata si sa te folosesti de resurse in cel mai productiv mod. Nu o sa stii intotdeauna spre ce te indrepti, dar atata vreme cat continui sa mergi spre destinatia pe care o ai in minte, calatoria in sine te va rasplati. Uneori vei simti ca esti in mijlocul pustiului, iar alteori, tocmai in mijlocul celui mai mare pustiu, te vei regasi pe tine.

5. Cauta mereu o multime de experiente noi.

Cei mai intelepti oameni sunt cei care au trecut prin cele mai multe experiente. Asa ca incepe in forta, ramai in forma si atinge-ti telurile amintindu-ti in permanenta de ce faci ceea ce faci. Inseamna sa cresti si sa inveti zi de zi. Cele mai valoroase lectii in viata nu pot fi invatate, trebuie traite. Cand te vei privi in oglinda, vei zari un om puternic, inteligent si cu experienta de viata. Vei sti ca a meritat sa traiesti din plin.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016