Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca nu riscam, nu castigam?

Tags: dezvoltare personala, riscuri, castig, afacere, imprumut

E o intrebare la care mai ca incep sa raspund din ce in ce mai convinsa "Da!". Cu toate acestea, stiu ca si daca riscam prea mult, avem toate sansele sa pierdem. Pe ce se bazeaza acest joc al riscurilor asumate? Daca nu riscam, chiar avem numai de pierdut?
Pentru moment, inca mai cred ca riscurile masurate sunt cele mai bune. Si sa nu spuneti ca acestea nu sunt riscuri. Sa presupunem ca faceti un imprumut pentru afacerea pe care vreti sa o puneti pe picioare. Iar acesta e un risc calculat. Riscam oricum sa nu putem restitui imprumutul, insa acele calcule ne garanteaza ca, in principiu, totul ar trebui sa mearga bine, iar noi sa putem restitui datoria la timp.

Putem risca si mai mult, lasand la o parte calculele si bazandu-ne pe instinct sau pe increderea in alti oameni. Exista riscuri mai mari si mai mici, dar toate au un fond comun: ne scot din zona de confort, ne fac sa ne depasim granitele si sa ne demonstram noua insine ca putem face mult mai mult.

Iar odata acest cerc marit, odata sfera experientei mai cuprinzatoare, vom fi capabili de si mai multe lucruri. Dar pentru toate acestea ne vom asuma intotdeauna riscuri. In fond, ne asumam riscuri si cand nu luam nicio decizie, insa probabilitatea de a pierde un loc stabil, in timp ce nu schimbam nimic, e mult mai scazuta decat in cazul in care la fiecare pas mergem catre necunoscut.

Pana si aceasta latura a necunoscutului se schimba si devine, paradoxal, mai mare si mai mica in acelasi timp. Intr-o anumita directie, lucrurile necunoscute devin obisnuinte si experienta ne invata ca si alte viitoare actiuni similare vor fi gestionate ca cele din trecut. In acelasi timp, partea de necunoscut continua sa creasca tocmai pe masura ce noi transformam din ce in ce mai multe lucruri care pana mai ieri ne puneau probleme in experienta si noi abilitati.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016