Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce dependenta de tehnologie iti omoara creativitatea

Tags: management, dependenta de tehnologie, plictiseala, dieta

Stiu cum te simti: in timp ce mergi spre automatul de cafea, te simti coplesit de nevoia de a-ti verifica telefonul. Ti-l scoti din buzunar si mai verifici conturile de social media. Apoi intri in primul zid.
Telefonul este o sursa inepuizabila de chipsuri.
 
Daca ti-ai turtit fata de zid, acelasi lucru s-a intamplat si cu creativitatea ta, cu energia ta creatoare. Cand butonam intr-una la telefon, ne stimulam intr-una mintea, dar nu ne gandim cu adevarat la nimic. Daca nu ne plictisim, nu avem cum sa devenim creativi.
 
Valoarea plictiselii

Plictiseala a fost definita ca dorinta de a ne implica intr-o activitate satisfacatoare si neputinta de a face asta. Sora ei geamana este relaxarea. Ambele sunt dusmane de moarte cu Angry Birds. Un alt mod de a privi plictiseala este de a o defini drept pauza creatoare, in timpul careia mintea poate sa pluteasca in voie, ceea ce ne permite sa integram experientele recente in starea actuala a mintii.
 
Convietuirea cu plictiseala

Sa rafinam deci un pic terminologia: plictiseala nu este starea ce ne copleseste cand stam in intalniri inutiel si prea lungi, ci cea in care rezistam dirntei de a butona si ii dam creierului vreme pentru a visa/ absenta prezentei, adica. A nu face este a face.
 
Dieta plictiselii

In acelasi fel in care ceea ce mancam atunci cand ne e prea foame are efecte pe termen scurt si lung, actiunile pe care le facem cand suntem plictisiti are rezultate durabile. Daca esti plictisit si folosesti energia pentru a gati sau pentru a canta la un instrument, vei creste creator. Daca salivezi in fata televizorului, esti fericit o secunda, dar stimularea te va deprima mai tarziu.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016