Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Enerveaza-te, ia lucrurile personal, dar urmeaza-ti drumul!

Tags: editorial, convingeri, incredere, sfaturi

Cand esti la inceput de drum si inca esti nesigur atunci cand faci un pas, e foarte usor, pentru oamenii care cred ca au intotdeauna dreptate, sa te faca sa crezi ca ei stiu ce e mai bine pentru tine si sa nu se sfiasca de la a-ti servi retete prescrise cu 200% garantie ca e mai bine cum spun ei.

Fara sa conteze ca nu au cum sa inteleaga ce e in inima sau in mintea ta, te vor privi fix in ochi si te vor asigura ca habar nu ai despre ce vorbesti sau ca, mai rau, nici tu nu stii ce vrei sa spui. Si, cum spuneam, daca esti la inceput de drum, o sa ai impresia ca ai luat o mama serioasa de bataie.

Fiindca nu de putine ori cuvintele dor mai mult decat o palma si e bine sa nu primesti niciuna dintre aceste lovituri. Drumul pe care alegem sa mergem de buna voie e cel mai bun si cel mai frumos daca alegem sa ne urmam visul si sa ne ascultam inima.

Si o sa fie greu si presarat cu obstacole, in cele mai multe situatii, insa va avea si multe recompense pe care numai eforturile pe care le depunem noi o sa ni le aduca. Nu vorbesc de sfaturile de bun simt pe care ti le ofera un om, mai ales atunci cand le ceri, ci de certitudinile pe care ti le servesc altii cand tu, umil, nici nu mai indraznesti sa deschizi gura.

Dar revolta-te, omule! Si ia lucrurile personal si razvrateste-te! Si fa cum te taie pe tine capul fiindca e mai bine sa gresesti fiindca tu ai ales sa pornesti intr-o directie decat sa gresesti fiindca ai pornit pe drumul ales de altcineva pentru tine!

Intreaba-te ce vrei si ce iti doresti, porneste in cautarea lucrului pe care ti-l doresti si ai incredere in ceea ce stii si tu, in inima ta, ca vrei!

Asa ca apara-ti convingerile si nu lasa pe nimeni sa iti spuna ca stie mai bine decat tine fiindca nu e asa. Un om care are experienta si care te poate ajuta cu un sfat nu o sa te faca niciodata sa te simti ca un om de nimic sau fara experienta si nu o sa te faca sa simti ca eforturile tale de pana in prezent sunt egale cu zero.

Asa ca daca intalnesti astfel de oameni, nu pleca urechea la ei, ci la ceea ce iti sopteste inima. Intoarce-le spatele, mergi undeva unde e liniste, fiindca acesti oameni tind sa fie si foarte zgomotosi, si aminteste-ti cine esti si ce vrei.

Si crede in ceea ce poti face si nu uita ca nimeni nu te poate cunoaste mai bine si nimeni nu poate vedea in interiorul mintii tale sau in inima ta. Iar tu, la randul tau, fereste-te sa asterni altora un drum cu acelasi zel al omului care le stie pe toate.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016