Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandurile care ne ruineaza planurile. Scapa de ele!

Tags: ganduri, vise, dezvoltare personala, dorinte

Daca ne-ar cere cineva sa daramam o casa si ne-ar pune in mana un ciocan, am privi deznadajduiti constructia si am spune ca nu putem face asa ceva fiindca nu avem atata forta. Nu ne dam seama insa cum ne demolam zi de zi sperantele si ne ruinam visele prin forta gandurilor noastre negative.



Acestea sunt doar cateva dintre comportamentele care ne fac sa credem fie ca altcineva este responsabil pentru lucrurile care nu merg cum ne-am dori noi, fie ca nu suntem capabili de a ne indeplini visele:

1. Profetiile negativiste pe care ni le imaginam singuri. Orice prezicere are la baza aceeasi idee: ne stimuleaza sa actionam pentru a o duce la indeplinire. Astfel ca noi actionam si in cazul profetiilor negative si ne ruinam singuri visele sau ceea ce avem deja, dar nu credem ca va rezista pentru mult timp. Ca atunci cand credem ca nu suntem suficient de inzestrati pentru a deveni doctori, nu urmam facultatea de medicina si, prin urmare, fara sa fi incercat vreodata, nu devenim doctori.

2. Ne asumam responsabilitatea numai pentru rezultatele pozitive. Acest tipar de gandire distructiva se intalneste in situatiile in care ne asumam meritul doar pentru succes si negam orice urma de responsabilitate atunci cand dam gres. Ca atunci cand, elevi fiind, ne mandream teribil cu o nota buna, dar dadeam intotdeauna vina pe profesor, pe materie, sau pe subiectul prea dificil pe care nu l-am stiut si, prin urmare, am luat o nota mica.

3. Credem ca suntem imuni in fata tentatiilor. Avem mult mai putin control asupra lucrurilor decat ne place sa credem. Dorintele noastre impulsive sunt mult mai puternice decat ne imaginam. Atunci cand evitam din rasputeri o tentatie si ii acordam o importanta prea mare, riscam sa ne expunem prea mult tocmai in fata tentatiei respective, iar asta va duce tocmai la comportamentul impulsiv pe care incercam sa-l evitam.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016