Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectii pe care orice om ar trebui sa le invete

Tags: dezvoltare personala, fericire, succes, latura pozitiva, oportunitate

Indiferent de profesie, indiferent de lucrurile pe care alegem sa le facem in viata, trebuie sa ne reamintim ca suntem, inainte de toate, oameni. Unele dintre aceste lectii prin care trecem toti sunt mai mult decat utile in viata si ne ajuta sa crestem. Insa aceasta dezvoltare vine atunci cand ne propunem sa recunoastem si sa identificam lectii in intamplarile prin care trecem si sa tragem concluzii pentru a reusi sa mergem mai departe.


Sa cresti inseamna sa induri si durere. Uneori, chiar daca nu e placut, suntem nevoiti sa trecem si prin momente mai grele. Trebuie sa rezistam si sa avem rabdare fiindca toata aceasta durere chiar ne va face mai puternici. Doar cei care isi mentin taria de caracter sau si-o educa vor reusi sa se mentina pe linia de plutire pe termen lung. Trebuie sa consolidam mereu acea fundatie a esentei umane prin caramizi care pornesc uneori de la momente mai grele.

Invatam continuu. Nu ne oprim din invatat atunci cand absolvim ultima institutie de invatamant. Din a invata nu ar trebui sa ne oprim niciodata pentru ca viata vine mereu cu lectii noi. Atata vreme cat reusim sa invatam ceva pe masura ce mergem mai departe, vom simti ca intinerim si ca viata devine din ce in ce mai plina si mai frumoasa.

Exista o latura pozitiva in fiecare experienta din viata. Daca vreti, chiar totul se intampla cu un motiv, iar in tot ce se intampla exista si ceva bun. E bine sa ne amintim de jumatatea plina a paharului mai ales atunci cand lucrurile nu ies asa cum ne-am fi dorit noi. Daca ceva se opreste sau nu mai functioneaza cum ar trebui, inseamna doar ca o noua oportunitate isi face loc pentru ca tu sa reusesti in cele din urma.

Adevarata frumusete se ascunde dincolo de piele. Cand incepi sa cunosti cu adevarat pe cineva, cele mai multe dintre trasaturile fizice incep sa se piarda. Vei incepe sa le apreciezi energia, sa le recunosti parfumul si sa le iubesti inteligenta. Vei vedea numai esenta acelei persoane, nu si invelisul. Tocmai de aceea nu te poti indragosti de frumusetea fizica. Poti tanji dupa ea, o poti iubi cu ochii si cu trupul o perioada scurta, dar pe termen lung nu vei putea niciodata sa o iubesti cu inima. Tocmai de aceea, cand reusesti sa descoperi o persoana minunata, cele mai multe imperfectiuni fizice devin irelevante.

Doar tu stii de ce esti capabil. Nimeni nu iti poate intelege pasiunea si nici trairile. Nimeni nu iti poate spune ce poti si ce nu poti face. Pentru ca oricine altcineva poate sa cunoasca imprejurarile, dar nu te cunosc cu adevarat pe tine si nu stiu ce poti face cu adevarat. Doar tu cunosti inaltimea la care poti ajunge.

Iubirea creeaza fericirea. Fericirea pe care o simti este direct proportionala cu iubirea pe care o oferi. Cand iubesti, subconstientul tau se lupta sa se simta mai bine decat te simti tu. In acelasi timp, tot ce exista in jurul tau devine mai bun.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016