Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marketing fals sau realitate?

Tags: pc, tablete, apple, vanzare computere, laptopuri

Cand lucrezi in online sau in presa, inveti cat de usor poate fi influentat un trend prin scris sau printr-un concept bine dezvoltat. Asa ca atunci cand auzi ca cineva prevesteste declinul PC-urilor, nu preiei stirea, ci o analizezi si tragi destul de repede urmatoarea concluzie: PC-urile si laptopurile nu pleaca nicaieri. Cel putin, nu in urmatorii zece ani.



Tot asa cum au existat voci care, odata cu e-redearele, au spus ca vor disparea cartile tiparite, rasar acum, dinspre companiile producatoare de tablete si nu numai, voci care spun ca sfarsitul computerelor, asa cum le stim, e aproape.

Este insa mult prea devreme sa fim atat de vehementi in privinta succesului pe care il au tabletele. In 2011, raportul dintre PC-uri vandute si tablete a fost de 6 la 1. In mod cert, aceasta diferenta se va mari treptat, insa astfel de schimbari sunt usor fortate si influentate de astfel de trend-setteri care nu fac altceva decat sa directioneze piata intr-o directie care nu este intotdeauna si cea din statistici.

Nu neaga nimeni utilitatea unei tablete si eficienta pe care nici macar laptopurile nu o vor mai putea oferi in curand. Trebuie sa stim insa ca, din motive practice, vor exista in continuare companii care vor achizitiona PC-uri din simplul motiv ca pentru unele locuri de munca tastatura va ramane sfanta, iar lucrul pe o tableta, mai ales in forma in care se prezinta deocamdata, nu constituie varianta optima pentru toti.

E drept ca, pe de alta parte, producatorii de tablete simt competitia care se duce intre computere si tablete, astfel ca incearca sa ofere rezolutie din ce in ce mai buna si functii complexe pentru a se situa astfel mai sus in ranking in cadrul oricarei comparatii.

Vanzarea tabletelor reprezinta deja 20% din veniturile companiei Apple astfel ca ramane de vazut in ce moment tabletele vor depasi numarul PC-urilor vandute. Deocamdata insa, in media sunt lasate deoparte noile modele de laptop-uri si PC-uri, tocmai pentru a face loc pe piata publicitatii unor tablete care, partial pe buna dreptate, au reusit sa castige inimile multor utilizatori.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016