Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu ai gresit. Ai acumulat experienta!

Tags: dezvoltare personala, experienta, greseli, succes

Chiar ieri am primit o lectie importanta printr-o simpla propozitie. Stiam si eu prea bine acel adevar, insa de multe ori astfel de revelatii ajung pana la noi doar atunci cand le rosteste altcineva sau cand le zarim, intamplator, scrise pe hartie.


Asa se face ca in timp ce eu ma pornisem cu avant sa ma plang despre niste lucruri pe care, in opinia mea, le stricasem lucrand cu ele, suparata ca imi zadarnicisem eforturile si ca injumatatisem stocul de materiale, un prieten mi-a spus: "Cum adica le-ai stricat? Ai acumulat experienta!".

Si, oricat mi-ar fi fost de greu, desi mi se pusese un nod in gat, a trebui sa recunosc ca avea dreptate. Acumulasem experienta. Gresisem inca de la bun inceput asteptandu-ma ca rezultatul sa fie unul excelent desi nu mai facusem niciodata lucrul respectiv. Si poate ca oricum nu era menit sa arate astfel. Si, nu-i asa, pentru orice lucru exista un motiv.

In loc sa vad lectia, masuram pierderile. In loc sa inteleg ca asta inseamna doar ca trebuie fie sa incerc mai mult, fie sa aleg alt drum, priveam in urma si-mi numaram erorile din care nici nu ma gandeam sa invat ceva.

Scapam din vedere adesea lucrurile pe care ni le-am repetat sau pe care le-am spus si altora de nenumarate ori. Insa exista oameni in lume care stiu exact ce sa-ti spuna si cum sa-ti spuna ceea ce nu o sa te enerveze si mai tare, ci o sa te faca sa recunosti un adevar pe care il refuzai in timp ce erai prea ocupat sa fii suparat pe tine.

Ceea ce poate sa ne lase uneori muti de uimire si de admiratie e cel mai adesea rezultatul a mii de ore de munca si exercitiu. Nu suntem uimiti de prestatia unui circ ambulant in care animalele nu asculta de dresor, acrobatii par incepatori si costumele sunt ponosite.

Insa vom aplauda frenetic dupa un spectacol de trei ore in care totul a stralucit impecabil, iar noi am stat cu sufletul la gura si cu ochii larg deschisi de uimire. Un astfel de spectacol, de orice fel, un spectacol care sa ne faca sa ne ridicam la sfarsit in picioare si sa povestim prietenilor intreaga saptamana despre el, este tocmai un rezultat obtinut dupa multa munca si multe eforturi sustinute.

Acumulam experienta facand, nu imaginandu-ne ceea ce ar putea fi facut mai bine. Nu descoperim nimic nou si nu devenim mai buni daca nu gresim, daca nu suntem mereu constienti ca, prin absolut tot ceea ce facem, acumulam experienta.

Fiindca o sa gresim si peste un an, si peste doi, si peste zece. Greselile sunt inevitabile, insa nu intotdeauna vor fi aceleasi, nu intotdeauna la fel de mari, iar de la o vreme abia se vor mai zari dincolo de sirul nesfarsit al reusitelor.

Mult succes!


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016