Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se poate si altfel, trebuie doar sa ai curaj

Tags: editorial, curaj, alegeri, principii

Poate ca e nevoie sa primim refugiati si sa le simtim indeaproape durere ca sa ne amintim de lucrurile pe care nu le facem gandindu-ne ca si a doua zi viata noastra va arata exact la fel. Lasam astfel tot ce am putea face azi pentru o noua zi, cu increderea ca ziua de maine ne va astepta si ne va oferi aceleasi conditii.


In general, asa se intampla. Viata ne ofera aceleasi conditii daca noi nu facem nimic sa le schimbam. Iar daca avem norocul sa avem de la inceput tot ce ne trebuie si nu avem din nastere o structura care sa nu ne dea pace si sa ne faca sa nu stam locului, o sa ne multumim fix cu aceleasi conditii. Nu o sa ne autodepasim, ci se va intampla chiar opusul. De la plafonare pana la degradarea inteligentei nu e nevoie de prea multi pasi. E suficient sa stai cu mainile in san.

Uneori crezi ca nu se poate si altfel. Si ti se intampla asta fiindca nu ai intalnit oameni care sa iti transmita, fara sa iti spuna direct neaparat, ca se poate si altfel. Un astfel de om mi-a atras recent atentia prin ceva ce il diferentia de cei care isi traiesc viata dupa niste principii care "ii pun la zid" pe cei care lucreaza in corporatii.

Acest om nu parea un om chinuit, nu murea de foame si gasea metode de a castiga bani pentru a-si platea rata lunara facand nenumarate lucruri intr-o singura saptamana, asta in timp ce incearca sa isi construiasca propria afacere. Si a gasit nenumarate metode de a supravietui in afara sistemului care vine cu un tipar destul de rigid.

Libertatea pe care ti-o ofera un astfel de stil de viata inseamna, in primul rand, o mai mare libertate de miscare si puterea de a lua decizii numai si numai pentru tine. Sigur ca in anumite conditii exista restrictii, dar in cele mai multe situatii tu iti faci programul pentru ziua urmatoare.

"Cand traiesti cu adevarat, inveti foarte multe", a spus aceasta persoana care pare sa radieze de bucurie in fiecare zi. Si sunt sigura ca nu are astfel de zile tot timpul, dar stiu totodata ca priveste viata cu o satisfactie mult mai mare fata de cei pe care azi ne-am obisnuit sa-i includem in categoria oamenilor care lucreaza de la 9 la 5.

 Cred ca orice astfel de etichetare ar trebui eliminata si cred ca orice om care simte ca face parte dintr-o categorie care nu ii convine ar trebui sa-si reaminteasca de libertatea pe care o are si pe care, la un moment dat, a simtit si poate a si devenit convins intre timp, ca a pierdut-o.

Si mai cred ca uneori e bine sa privim din nou cu aceeasi incredere viata, de fapt, tot timpul, si sa observam cum lucrurile bune vin catre noi atunci cand suntem in armonie cu  ceea ce ne dorim. Si cand nu mai avem aceeasi incredere, sa ne uitam catre astfel de modele care nu fac decat sa isi urmeze busola interioara. Sunt oameni, ca si noi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016