Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secrete de management de la Kim Jong Il

Tags: secrete, management, kim jong ii, coreea de nord, dictator

Adica de la Mult Iubitul Conducator care, pare-se, a scris 1.500 de carti in cei trei ani pe care i-a ppetrecut la colegiu. Ceea ce nu-i putin lucru. Moartea Eternului Presedinte, a Stelei Calauzitoare a secolului al 21-lea, ne ofera acum posibilitatea de a trece in revista realizarile omului, padon, ale semizeului, care merita sa fie rememorat nu numai ca un dictator brutal, ci si ca manager priceput (sic!).
Sa nu uitam ca a condus o tara timp de 17 ani si a reusit sa o faca sa "prospere"(cel putin conform propriei definitii), asa cum ii transmitea zilnic poporului. In mod evident avem ce invata de aici.

Fa tot ce trebuie pentru a pune mana pe cei mai buni oameni. In 1978, Kim a ordonat rapirea regizorului sud coreean Shin Sang-ok si a sotiei sale, actrita Choi Eun-hee, pentru a construi industria cinematografica nord coreeana. Acestia au facut sapte filme, inainte sa reuseasca sa fuga in Vest, in 1986. Stim cu totii cat e de greu sa pastrezi talentele, asa-i?
 
Comunicarea nu e asa de importanta. A vorbit direct natiunii o singura data, in 1992, in timpul unei parade, cand a rostit urmatoarele: "Glorie soldatilor eroi ai Armatei Poporului Coreean!". Chiar si asa, poporul sau a plans pe strazi ca la moartea lui Elvis. Si, daca tot veni vorba de Elvis …
 
Creeaza-ti propriul stil. Numai Donald Trump are o coafura mai speciala si mai caraghioasa decat zuluful lui Kim. Asa cum se intampla, de obicei, la moartea unei celebritati, multe persoane vor deveni nostalgice. Ca sa fiti la moda, comandati ACUM un costum lalai cenusiu si ochelari mai mari decat fata. Ne veti multumi mai tarziu pentru sugestie.

Fii un om al Renasterii. Pe cand era la colegiu, pe care l-a terminat in doar trei ani, Kim a scris cel putin 1.500 de carti. Chiar si dupa ce a devenit CEO al Coreei de Nord, si-a facut timp pentru arta, compunand sase opere si regizand filme. 

Porneste de jos. In cuda faptului ca a fost fiul liderului natiunii, Kim si-a castigat pozitia in fruntea tarii. Pe cand era la gimnaziu, a lucrat intr-o fabrica si se spune ca era as la repararea tractoarelor si a motoarelor electrice. Chiar si dupa ce s-a inscris in partidul unic, Partidul Muncitoresc Coreean, in 1964, a mai asteptat 10 ani pana sa fie numit succesor al tatalui sau.

Nu fii strain fata de evolutia tehnologica. Se zvoneste ca sunt peste 1.000 de hackeri in Coreea de Nord cu ochii atintiti spre alte natiuni.

Fii atent la detalii.
Kim a angajat o armata de femei sa inspecteze fiecare bob de grau sau de orez care ateriza pe masa lui, pentru a se asigura ca respecta standardele de lungime, greutate si culoare.
 
Serviciul clienti este esential. Kim a obligat ospataritele care serveau la restaurante frecventate de straini sa-si faca operatii estetice, pentru a arata mai „occidental”. 
 
Muncesti din greu? Petrece feroce. In ciuda foametei cauzate de erorile in plan economic care a dus la moartea a doua milioane de nord coreeni, Kim manca zilnic homar si se pare ca bea licori in valoare de 700.000 de dolari pe an. Mare minune ca a ajuns la varsta de 69 de ani. Daca asta era varsta lui reala.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016