Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ti-ai pierdut motivatia? E in ordine, am gasit-o noi

Tags: obiectve, motivatie, optimism, inspiratie, plan, comunicare

Nu mai conteaza unde ai pierdut entuziasmul cu care ai pornit initial la drum. Sa stii insa ca nici noi nu l-am gasit la obiecte pierdute, ci in noi insine. Undeva intre instinct si vointa, acolo unde, daca te uiti cu atentie, il vei gasi si tu. Entuziasmul este acea forta care va duce intotdeauna cu zece pasi inaintea tuturor.
Pentru ca diferenta intre omul motivat si cel care si-a pierdut entuziasmul este ca primul continua sa incerce, chiar daca uneori mai da gres. Motivatia trebuie sa creasca de la o zi la alta pentru ca mergand mai departe inveti si te dezvolti, indiferent de drumul pe care ai ales sa mergi.

Sa fim motivati in continuare si sa ne autoeducam in acest sens inseamna sa ajungem cu un pas mai aproape de indeplinirea obiectivelor. Are la baza convingerea noastra ca putem face tot ce ne propunem. Iar pentru asta mintea noastra trebuie sa creada ca poate sa faca orice. Si secretul este ca noi chiar putem face tot ce ne punem in minte. Si pentru ca suntem oameni si nu roboti, simtim adesea nevoia sa cautam inspiratie si motivare.

Iata cateva tehnici pe care e bine sa le adoptam cu incredere si sa le practicam:

1. Comunicarea cu ceilalti ne poate convinge de lucruri pe care le-am uitat. Atunci cand incercam sa ne explicam ideile in care credem, vom reusi sa ne motivam si sa ne reamintim de ceea ce ne-a adus initial pe acest drum.

2. Pastreaza-ti optimismul. Cand dai de greu, nu te demoraliza. Va trebui sa depui doar mai mult efort pentru a depasi acele greutati asezate in drum doar pentru a ne face sa ajungem un pic mai departe. Sa transformam, altfel spus, provocarile in oportunitati.

3. Descopera zona de interest: daca nu-ti mai place ce faci in acest moment, chiar daca asta tine de indeplinirea obiectivului final, inglobeaza aceasta etapa in alta care te motiveaza mai mult.

4. Inregistreaza-ti succesele. Atunci cand iti supraveghezi evolutia, te vei bucura mai mult de rezultate si vei avea mai multa incredere in tine atunci cand situatia va avea de trecut un hop stiind ca ai ajuns atat de departe si avand traseul parcurs in fata.

5. Creste-ti nivelul de energie. Mananca la timp, dormi suficient de mult, bea ceai sau cafea ca sa capeti mai multa energie.

6. Motiveaza-i pe ceilalti si te vei motiva singur. Discuta-ti ideile si viziunea cu ceilalti, ajuta-i atunci cand par sa nu mai aiba incredere in ei. Atunci cand vedem ca altii evolueaza, ne simtim inspirati si asta ne ajuta si pe noi sa mergem mai departe.

7. Obiectivul final poate parea coplesitor. Pe cat de important este insa sa il ai in vedere, pe atat de important este sa pornesti de la obiective mai mici pe care sa le poti indeplini pe termen scurt.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016