Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Toate temerile tale au o solutie

Tags: temeri, succes, necunoscut, teama, rutina

Cine nu viseaza la un birou mare, aerisit, scaldat in lumina? De cate ori ne gandim la oamenii care au succes, ii asociem cu astfel de locuri si ne dorim sa ajungem acolo intr-o buna zi. Facand mereu astfel de comparatii, ceea ce am realizat pana in momentul prezent o sa ni se para prea putin.

Si tot oamenii aceia au resursele financiare de care noi nu dispunem si stiu deja cum merg lucrurile. Ce mai, intre noi si ei sunt mii de ani lumina!

Ceea ce uitam, in astfel de momente in care ne concentram doar la ceea ce altii au facut deja, e exact faptul ca si noi suntem pe acelasi drum, doar ca intr-un moment diferit si ca oamenii la care privim au trecut prin acelasi proces in care, la un moment dat, nu au avut habar ce fac, nu stiau ce le rezerva viitorul si, cu siguranta, visau si ei la ceea ce altii aveau.

Astfel de comparatii nu trebuie sa fie niciodata piedici si sub nicio forma nu trebuie sa le vedem ca pe argumente pentru a nu face un lucru. Nici nu pot exprima in cuvinte cat de daunator e sa ne gandim la astfel de lucruri si sa nu mai avem incredere ca si noi putem ajunge in acelasi loc si chiar mai sus.

Acestea sunt temeri pe care ni le alimentam si care vor ajunge sa ne tina pe loc daca nu ne dam seama ca trebuie sa ne concentram doar asupra lucrurilor pe care le putem face in prezent cu resursele pe care le avem la indemana.

Nu avem nevoie de un birou mare ca sa avem o idee foarte buna. Daca decidem sa facem primul pas pentru a ne indeplini visul, vom vedea ca lucrurile se asaza de la sine si ca exista o ordine in dezordinea aparenta.

Pe masura ce inaintam, ne dam seama ca orice problema are o solutie si nimic nu ne face mai puternici decat sentimentul ca am mai depasit un obstacol si bucuria de a vedea ca am reusit sa gasim o solutie, iar ceea ce ne speria la inceput nici nu a fost un lucru atat de dificil.

Avem teama necunoscutului si trebuie sa scapam de ea fiindca pasim catre necunoscut zi de zi. Traim cu senzatia ca stim ce urmeaza sa se intample fiindca ne scufundam in rutina, iar rutina devine astfel programul nostru sigur, zilnic si caldut.

Iar restul devine necunoscutul catre care ne e teama sa ne indreptam chiar daca asta inseamna sa nu ne mai indeplinim visele. Sa nu uitam insa de tot ceea ce am facut si ne-a speriat la inceput si sa avem incredere in capacitatea noastra de a ne dezvolta atat ca indivizi, cat si ca profesionisti!

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016