Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru a fi productiv dupa o zi grea la birou

Tags: munca, birou, oameni, oboseala, treaba

De obicei, oamenii dupa ce pleaca de la birou isi doresc doar sa leneveasca. Dupa o zi grea de munca, ajungem acasa si ne trantim in canapea, deschidem televizorul si ne dorim ca nimeni sa nu ne mai deranjeze pana a doua zi cel putin. Din pacate, fiecare dintre noi stim ca mai avem si alte lucruri de facut, precum prepararea cinei, spalatul vaselor, calcatul hainelor, eventual o vizita la parinti.
Mai ai energie pentru toate astea cand ajungi seara obosit acasa? Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa nu cedezi tentatiei de a sta degeaba dupa ce termini munca.

1) Incepe imediat

Si tu la fel ca si mine stii ca odata ce te-ai asezat pe canapea, nu o sa te mai ridice nimeni de acolo! De ce nu incepi curatenia generala imediat ce ajungi acasa, speli vasele si pregatesti masa de seara? Astfel nu numai ca vei termina mai repede si vei ajunge mai devreme in pat, ci vei fi sigur ca iti vei indeplini tot ceea ce ti-ai propus pentru fiecare zi in parte!

 
2) Schimba locul


Este foarte greu sa lucrezi de acasa atunci cand esti in camera in care te odihnesti sau dormi. Daca vrei sa incepi un proiect personal, ar trebui sa gasesti un loc linistit in care vei putea sa lucrezi si sa inveti lucruri noi. Sa fii in afara zonei tale de relaxare te va ajuta sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut si, de asemenea, intr-un astfel de loc iti vei putea atinge scopurile propuse. Mai mult decat atat, cafenelele sunt locurile ideale pentru a putea scrie pe blogul personal. Incearca sa stai departe de casa sau macar de camera in care te relaxezi.
 

3) Exerseaza regula celor 10 minute

Atunci cand lucrezi la proiectele tale incepe prin a te concentra asupra lor pentru zece minute cel putin. Atunci cand timpul se scurge, te poti felicita pentru treaba buna pe care ai facut-o. Vei vedea ca dupa aceste minute vei simti nevoia sa continui. Nu iti face griji in cazul in care esti obosit si nu vei reusi sa lucrezi decat zece minute. Cel mai important lucru pentru tine este ca ti-ai inceput treaba. De cele mai multe ori, acele zece minute sunt esentiale in demararea unui proiect personal.


4) Alege proiecte care te pasioneaza cu adevarat

Proiectele la care lucrezi trebuie sa fie facute pe teme de care esti atras si care iti fac placere. Faptul ca lucrezi la ceva de care esti pasionat iti va oferi mai multa energie sa poti continua studiul. In caz contrar, proiectul risca sa cunoasca falimentul inaintea succesului.


5) Fa-ti un program

Un program este foarte important atunci cand vrei sa iti atingi scopurile propuse. Vei vedea ca te vei simti mai linistit atunci cand stii ca ti-ai planuit toate actiunile din ziua respectiva. In plus, vei economisi timp, deoarece nu vei sta tot timpul incordat atunci cand te vei gandi la urmatorul pas pe care trebuie sa il faci, atat in lucrul de acasa cat si la birou. Continua sa iti verifici lista si ai mare grija sa nu sari peste vreun punct aceasta, deoarece aceasta greseala iti va da peste cap tot proiectul. Aminteste-ti insa daca ai alte obligatii sau promisiuni pe care trebuie sa le onorezi.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016