Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretele Gillette

Tags: gillette, secrete, barbierit, barbat, laborator secret

In Reading, Marea Britanie, la 50 de km de Londra, dam peste unul dintre cele mai sofisticate laboratoare din lume, locul unde oameni de stiinta, ingineri, dermatologi, psihologi si cercetatori specializati in numeroase alte domenii colaboreaza pentru a concepe cele mai bune solutii de barbierit. Este vorba despre centrul de cercetare al Gillette.
Primul brici modern a fost inventat odata cu Revolutia industriala de metalurgistii din Sheffield, Anglia, oras renumit in intreaga Europa pentru otelul sau de calitate. Instrumentul, extrem de ascutit, trebuia manevrat cu iscusinta, altfel exista riscul unor taieturi periculoase. De aceea, majoritatea barbatilor preferau sa-si lase barba.

Barbieritul pe scara larga a fost insa inventat in 1904 de King C. Gillette care a lansat un aparat de barbierit reutilizabil prin schimbarea lamei. Aparatul lansat de Gillette folosea lame ascutite in fabrica, astfel ca, atunci cand acestea se toceau, puteau fi inlocuite cu usurinta de utilizator.

 
 
Aparatul lui Gillette a fost folosit de soldatii americani in timpul Primul Razboi Mondial. Armata americana a cumparat atunci 3,5 milioane de aparate de ras si 32 milioane de lame, soldatii fiind obligati sa se barbiereasca zilnic. De ce? Fiindca in Primul Razboi Mondial s-au folosit arme chimice, iar un barbat cu barba nu ar fi putut folosi masca de gaze.

Dupa incheierea razboiului, soldatii si-au pastrat aparatul de ras si au continuat sa se barbiereasca zilnic. De aici si pana la primul loc pe piata produselor de ingrijire masculina nu a mai fost decat un pas.

Insa mentinerea primei pozitii nu este o intreprindere atat de simpla. Atuul principal al companiei: The Gillette Reading Innovation Centre. Centrul de inovare si cercetare a fost tinut secret pana acum, dar recent a dezvaluit cativa dintre pasii atinsi zilnic pentru a le oferi barbatilor barbieritul perfect.
 
In fiecare dimineata, 80 de barbati care locuiesc in apropiere de Reading vin la centrul Gillette 5 zile pe saptamana, 50 de saptamani pe an pentru a se barbieri. Procesul are loc intr-o cladire special conceputa in acest scop, in care acestia sunt inregistrati, iar modul in care se barbieresc este studiat in profunzime.

Acesti barbati testeaza si prototipurile concepute, participa la focus group-uri si vorbesc despre experientele lor cu psihologi. Daca un produs nou este evaluat de consumatori ca superior celor existente, acesta urmeaza sa fie testat pe scara larga inainte de a fi lansat in productie. Cel mai nou produs al Gillette, Fusion ProGlide, a fost testat de 30.000 de barbati din intreaga lume, iar de la stadiul de idee la faza finala a fost nevoie de 7 ani.

Ce elemente sunt luate in calcul la conceperea aparatului de ras? Numarul de miscari folosite de barbati pentru a se barbieri (unora le trebuie 30 de secunde si 23 de miscari, altora pana la 25 de minute si peste 800 de miscari) si forta cu care barbatii apasa pielea cu aparatul de ras (in medie, aceasta variaza intre 150 si 200 de grame, dar poate ajunge si la 1,5 kilograme).
 
Cercetatorii de la Gillette folosesc camere video ultraperformante, capabile sa surprinda si 500.000 de cadre pe secunda. Inginerii pot vedea astfel cum reactioneaza firele de par la contactul cu lama. Pentru a mari imaginea de 200 de ori si pentru a analiza pielea in timp real, se apeleaza la camera video microscopica, cu ajutorul careia s-a descoperit ca parul facial nehidratat are o duritate similara cu cea a unui fir de cupru.

 

Care credeti ca este legatura intre Rise of the Planet of the Apes, Lord of the Rings (pentru personajul Gollum) si Gillette? Camera 3D folosita pentru conceperea unui maner cat mai usor de manevrat: utilizatorul este dotat cu cativa senzori amplasati de-a lungul bratului si pe aparatul de ras, iar camerele pozitionate de jur imprejur lanseaza raze infrarosii. Reflexia acestora este captata de camere si utilizata pentru crearea unui model 3D al intregii actiuni, miscarile fiind apoi analizate de cercetatori.
 
Lamele folosite in cadrul aparatelor de ras sunt produse cu un nivel de precizie de 1,5 microni, iar firele metalice folosite pentru a taia otelul sunt de trei ori mai subtiri decat firele de par uman.

Infoplus Barbieritul a fost practicat de stramosii nostri inca de acum zeci de mii de ani. Arheologii au descoperit numeroase instrumente folosite in acest scop, de la dinti de rechin si carapace de scoici, iar cel mai vechi obiect ce a fost folosit in acest scop - o lama de silex - dateaza de mai bine de peste 30 de milenii.
 
Sursa articol: descopera.ro
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 3 comentarii

Adrian Popescu 26-Ian-2012 17:42:06
Articolul acesta m-a determinat sa ma barbieresc in fiecare zi si de fiecare data sa folosesc aparatul acesta extraordinar de fantastic si nemaipomenit in asa fel incit veniturile celor de la firma asta ordinara sa creasca ......
MarketingPortal.ro 26-Ian-2012 08:20:36
In partea dreapta (sus) a site-ului veti gasi sectiunea de abonare la newsletter cu mesajul "Aboneaza-te GRATUIT la Revista de Marketing dinamic si Excelenta in Vanzari si primeste cele mai bune trucuri si sfaturi pe email". Va rugam sa va inscrieti adresa de e-mail in casuta respectiva si sa confirmati ulterior inscrierea prin linkul pe care il veti primi pe adresa dvs. de mail. Va multumim.
DINESCU 26-Ian-2012 07:54:51
Doresc sa ma abonez la Revista de Marketing dinamic si Excelenta in Vanzari.
Va multumesc!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016