Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tabletele ameninta piata PC-urilor, vor deveni dispozitivele preferate pana in 2016

Tags: tablete, pc-uri, ipad, aplicatii, piata tabletelor

In urma cu doi ani, Apple introducea primul iPad, tableta revolutionara care avea sa schimbe radical modul in care ne raportam la vechiul laptop sau PC. Iar conform celor mai recente studii, se asteapta ca piata tabletelor sa creasca considerabil in urmatorii ani, o veste nu tocmai buna pentru producatorii de PC-uri.
Pana in 2016, se asteapta sa se ajunga la 375 de milioane de tablete vandute, adica o crestere anuala a vanzarilor de 46%, conform unui raport realizat recent de compania Forrester Research, citat de CNET. In total, vor fi utilizate aproximativ 760 de milioane de tablete pe intreg globul pana in anul 2016.
 
"In urmatorii patru ani, tabletele vor fi dotate cu noi senzori, procesoare mai performante si capacitati wireless imbunatatite pentru conectarea la dispozitive din apropiere," sustine Frank Gillette, analist al companiei. Acesta a mai precizat faptul ca noile functii vor permite imbunatatirea comenzilor vocale si a celor prin gesturi si instalarea unor sisteme care sa poata anticipa nevoile utilizatorilor.
 
Conform aceluiasi raport, iPad-urile vor reprezenta o treime din piata tabletelor pana in 2016, in timp ce sistemul Android va pierde teren in favoarea sistemului Microsoft Windows 8, care va putea fi rulat atat pe PC-uri, cat si pe tablete. 
 
In luna februarie a acestui an, CEO-ul Apple, Tim Cook facea declaratii asemanatoare, sustinand ca se asteapta ca tabletele sa intreaca in popularitate PC-urile si laptop-urile conventionale.
 
In orice caz, este cert ca popularitatea tabletelor va continua sa creasca, in special in randul companiilor, datorita numarului tot mai mare de aplicatii business, dar si in randul utilizatorilor obisnuiti, in special ca urmare a nivelului sporit de confort si portabilitate oferit.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016