Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai calitatile unui lider?

Tags: calitatile unui lider, invata tot timpul, accentueaza calitatile, membrii echipei

Esti acel gen de om care reuseste intotdeauna sa ii inspire si sa ii motiveze pe ceilalti? Esti acea persoana care reuseste sa le tina moralul ridicat celorlalti atunci cand sunt constant criticati din cauza esecurilor lor? Oare care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba un potential lider? Care sunt factorii care influenteaza un lider sa fie din ce in ce mai bun?
Urmatoarele caracteristici te vor ajuta sa estimezi capacitatea de a conduce a liderilor exceptionali:
 
1. Inspira-i, nu le da ordine
 
Un lider este mai bun atunci cand putini stiu despre el ca exista, atunci cand treaba sa este facuta, tinta este atinsa, iar cei din echipa vor spune ca succesul li se datoreaza lor. Un bun lider ii va inspira pe cei din echipa lui. Acesta trebuie sa ii conduca pe cei cu care lucreaza, fara ca ei sa simta ca sunt condusi. Daca vei comanda, vei ordona si vei avea un ton autoritar atunci cand vorbesti cu angajatii tai, nu vei reusi decat sa obtii o imagine negativa care nu te va ajuta deloc.
 
2. Ai incredere si spera
 
Sa fii lider este o arta care te determina sa inspiri pe cineva sa faca un lucru pe care tu il doresti. Un bun lider nu poate face munca mai multor persoane. Un conducator care incearca sa aiba controlul absolut, se va bloca imediat si nu va gasi prea usor o cale de iesire din aceasta situatie. De asemenea, le va arata celorlalti lipsa de incredere.
 
3. Invata de la ceilalti
 
Un bun lider trebuie sa invete si sa se dezvolte constant. Trebuie sa invete din greseli, dar totodata trebuie sa fie atent si la cariera liderilor de succes pe care ii cunoaste. Echipa unui lider trebuie sa dea dovada de intelepciune si smerenie. Un lider care crede ca stie totul va fi predestinat esecului. A fi lider este sinonim cu a invata tot timpul lucruri noi.

4. Fa sacrificii
 
Pentru a fi un lider de exceptie trebuie sa faci compromisuri. Din pacate, uneori trebuie sa sacrifici lucruri si dorinte personale. Un conducator de exceptie trebuie sa vrea si sa fie capabil sa puna interesele oamenilor cu care lucreaza mai presus de interesele sale.
 
5. Pune accent pe calitatile celor din jur

Succesul unui lider este datorat in proportie de 49% echipei cu care lucreaza. Asta inseamna ca un lider trebuie sa isi cunoasca echipa la fel de bine pe cat se cunoaste pe sine, pentru ca numai astfel aceasta va ajunge pe drumul catre succes. De asemenea, un conducator trebuie sa stie cum sa se foloseasca de calitatile pe care le detin membrii echipei sale . Pentru a avea succes, o echipa trebuie sa functioneza ca un tot unitar, ca si cum ar fi o singura persoana, un singur angajat.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016