Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frecvente 9 motive de concediere

Tags: motive de concediere, cele mai frecvente motive de concediere, angajati, angajator, disciplina, loc de munca, angajati concediati

Exista numeroase motive pentru care angajatii sunt concediati. Va prezentam mai jos care sunt cele mai frecvente motive de concediere din vina angajatilor.
1. Neindeplinirea sarcinilor aferente job-ului
Performanta scazuta este cel mai frecvent motiv de concediere a angajatilor. Acest lucru se intampla deoarece este un motiv ce poate fi invocat cu usurinta. Performanta ridicata poate insemna lucruri diferite pentru fiecare persoana in parte. Daca angajatul se misca prea incet, face prea multe greseli, nu respecta standardele de performanta, nu se descurca pe cont propriu, rateaza termenele limita, este foarte probabil sa fie instiintat ca nu isi indeplineste sarcinile in mod corespunzator.
 
2. Intarzierile repetate si plecatul mai devreme de la locul de munca
Angajatii care obisnuiesc sa ajunga cu cateva zeci de minute mai tarziu la serviciu si cei care pleaca mai devreme decat ar trebui sunt de asemenea vizati pentru concediere.
 
3. Furtul de bunuri
Chiar si insusirea unui pix sau a unor capse sau folosirea imprimantei in interes personal sunt considerate a fi furturi minore la locul de  munca. Conform unui articol publicat de Inc.com, aproximativ 4 din 10 angajatori au concediat un angajat pe motiv de furt, fie ca a fost vorba de sustragerea unor sume de bani, a unor instrumente de lucru sau a altor bunuri.
 
4. Folosirea computerului de la munca in interes personal
Unele companii interzic complet utilizarea computerului de serviciu in interes personal. Astfel ca, atunci cand un angajat este prins in mod repetat ca incalca aceasta regula, risca sa fie concediat. Angajatii care obisnuiesc sa se joace online, sa isi verifice profilul Facebook sau sa comunice cu prietenii prin servicii de instant messaging se pot trezi concediati, avand in vedere ca majoritatea companiilor monitorizeaza activitatea angajatilor din mediul online. Peste 50% dintre companii au concediat angajati datorita faptului ca isi verificau conturile personale de email sau accesau site-uri in interes propriu.
 
5. Barfirea colegilor si folosirea unui limbaj neadecvat mediului de lucru
Barfa la locul de munca si folosirea unui limbaj necorespunzator sunt alte doua motive serioase de concediere. Aici intra si barfirea unor colegi sau chiar a companiei pe retelele de socializare sau bloguri.
 
6. Consumul de alcool sau de droguri in timpul programului
Conform unui studiu realizat de TheLadders.com, consumul de alcool in timpul programului se situeaza printre primele trei motive de concediere pentru comportament necorespunzator.
 
7. Rezolvarea treburilor personale in timpul programului
Nu ar trebui sa ne surprinda ca si angajatii care obisnuiesc sa isi rezolve problemele personale in timp ce ar trebui sa munceasca risca sa fie concediati. Angajatorul se asteapta ca fiecare angajat sa lucreze integral cele 8 ore pe zi. In aceasta categorie intra cautarea unui alt loc de munca in timpul programului, convorbirile lungi la telefonul personal sau operarea unei afaceri secundare.
 
8. Minciuna
Neonestitatea la locul de munca include falsificarea unor documente sau rapoarte, minciunile, falsificarea unor informatii incluse in CV. Conform unui studiu, cele mai multe probleme apar atunci cand candidatul minte in cadrul interviului si in CV, urmand sa fie angajat doar pentru a fi concediat ulterior.
 
9. Relatii necorespunzatoare la locul de munca
Angajatii certareti, care nu se inteleg cu ceilalti colegi, risca de asemenea sa se numere printre cei concediati. Angajatii care nu pot lucra eficient intr-o echipa si cei care au relatii intime cu alti angajati sau cu superiorii pot fi concediati la randul lor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016