Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva modalitati prin care vechiul calculator poate redeveni util

Tags: calculator, tehnologie, prieten, server media, piese de schimb, extraterestri

Calculatoarele din noua generatie sunt accesibile la pret si mult mai puternice decat ceea ce exista pe piata acum 10 ani. Va ganditi ca a venit timpul sa dati mana cu viitorul, dar ce faceti cu vechiul calculator? Il aruncati sau il pastrati? Iata cateva sugestii de lucruri pe care le puteti face pentru a va revitaliza un vechi prieten, dupa ce aduceti acasa o victorie a tehnologiei moderne.
1. Dati-l cuiva care are nevoie.

Nimic nu-si pierde valoarea mai repede decat un computer. Gasiti un prieten care are nevoie de un nou calculator sau dati-l in scopuri caritabile, dar asigurati-va ca ati curatat hard drive-ul.

2. Upgradati-l.

Cheltuiti ceva bani pe un hard drive mai mare sau pe un alt RAM. Exista intotdeauna un mod prin care sa aduceti la viata o masinarie veche.

3. Construiti un server media.

Iata o solutie simpla: stocati-va pozele, filmuletele si muzica pe calculator si veti avea un sistem de entertainment in propria casa. 

4. Pastrati-l pentru piese de schimb.
 
Daca ceva nu merge bine cu propriul computer, este indicat sa aveti unul vechi la indemana pentru a-i "canibaliza" piesele vechi.

5. Construiti un mic supercalculator.

Daca aveti cateva calculatoare vechi, le puteti organiza pentru a le combina abilitatile de procesare. Folositi-le apoi sa rezolvati complicate probleme de matematica sau sa va jucati jocuri video.

6. Faceti-va un post de radio.

Este suprinzator de usor sa construiti un playlist si sa-i lasati pe cei interesati sa-l acceseze pe Internet. 

7. Cautati extraterestri!

Puteti participa la proiectul SETI@home: nu aveti nevoie decat de un calculator cu conexiune la Internet.

8. Faceti-va un acvariu.

Atunci cand nu mai exista nicio alta modalitate de a va recicla calculatorul.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Octav 01-Aug-2011 22:55:13
cele mai proaste sfaturi ....
se vede ca sunteti in afara de subiect si probabil ati tradus acest articol dintr-un site care face doar rank-ing cu cuvinte cuvinte cheie pe Google.
Mai treti si prin filtru daca exista... si nu mai promovati idei penibile ca radio online fara licenta la melodii... ori supercalculator din calculatoare vechi combinate care rezolva probleme de matematica lol...

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016