Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 super alimente care vindeca

Tags: alimentatie sanatoasa, super alimente, vindecare, alimente care ajuta la vindecare

Alimentele pe care le consumam fie ne ajuta sa ramanem in forma, fie ne fac rau. Exista o varietate de alimente bogate in substante nutritive care ne ajuta sa ne vindecam de diverse boli si sa prevenim aparitia altora. Fiecare aliment din lista de mai jos are multiple efecte de vindecare, ajutand fie prevenirea cancerului, reducerea colesterolului, prevenirea bolilor de inima sau a diabetelui. Alege urmatoarele alimente pentru a va simti mai bine in propria piele.
Kiwi

Acest fruct este extrem de bogat in elemente nutritive si contine o cantitate substantiala de vitamina C (de doua ori mai mult decat portocalele), are mai multe fibre decat merele si mai multe proteine decat bananele.

Combinatia de vitamine, minerale si fitonutrienti din acest fruct protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, cancer, boli respiratorii si atac de cord. Kiwi are de asemenea proprietati naturale de subtiere a sangelui si reduce nivelul de colesterol din sange, reducand de asemenea tensiunea arteriala. Studiile indica faptul ca acest fruct reduce stresul oxidativ si daunele aduse ADN-ului si repara celulele.
 
Fructul de kiwi este recomandat persoanelor care lupta cu cancerul sau bolile cardiovasculare si ajuta de asemenea la vindecarea ranilor. Se recomanda a se consuma cate 1-2 kiwi pe zi.
 
Ciresele



Ciresele au multe proprietati de vindecare. Pe langa faptul ca sunt sarace in calorii, acestea sunt de asemenea pline de substante nutritive, care lupta impotriva inflamatiilor si previn cancerul. Ciresele au de asemenea proprietati antivirale si antibacteriene.
 
Antocianina, un compus regasit in cirese, are rolul de a reduce nivelul de acid uric din sange si previne astfel aparitia gutei. Cercetatorii sunt de parere ca antocianina poate reduce de asemenea riscul dezvoltarii cancerului de colon.
 
Ciresele ajuta la calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor. Consumul regulat de cirese poate reduce riscul de atac de cord si de atac cerebral. In medicina chineza, cieresele sunt folosite pentru tratarea gutei, a artritei si a reumatismului, precum si a anemiei (deoarece ciresele sunt bogate in fier). Incercati sa consumati cirese zilnic, insa alegeti-le pe cele organice, deoarece cele obisnuite gasite in supermarketuri contin pesticide. Ciresele congelate sunt la fel de bune deoarece elementele nutritive se pastreaza.
 
Fasolea



Fasolea este un aliment minune. Aceasta reduce colesterolul, regleaza nivelul zaharului din sange, ajuta digestia si protejeaza impotriva cancerului. Acest aliment este bogat in fibre, proteine si antioxidanti.
 
Fitochimicalele din fasole previn aparitia cancerului si impiedica inmultirea celulelor canceroase, incetinind dezvoltarea tumorilor. S-a demonstrat faptul ca femeile care consuma fasole de cel putin 3 ori pe saptamana sunt cu 24% mai putin predispuse sa dezvolte cancer de san, iar alte studii au demonstrat ca fasolea reduce riscul dezvoltarii de boli cardiovasculare, a diabetului zaharat de tip 2, a hipertensiunii si a cancerului de colon.
 
Fasolea contine foarte multi antioxidanti, care previn daunele oxidative. Acestea sunt o sursa excelenta de proteine, fibre si fier. Contin de asemenea acid triptofan care regleaza pofta de mancare, previne insomniile si imbunateste starea de spirit.
 
In medicina chineza, fasolea este folosita pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: alcoolism, toxiinfectie alimentara, hipertensiune, diaree, laringita, pietre la rinichi, reumatism.
 
Incercati sa consumati fasole de cel putin doua ori pe saptamana.
 
Macrisul



Acest aliment este extrem de nutritiv, fiind totodata extrem de sarac in calorii. Este o sursa perfecta de calciu, vitamina C si fier. Contine de asemenea vitamina A si multa vitamina K, precum si fitochimicale si antioxidanti carotenoizi.
 
Macrisul ajuta la prevenirea cancerului, intareste sistemul imunitar si intareste oasele.
 
In medicina chineza, macrisul este folosit pentru reducerea tumorilor, imbunatatirea vederii pe timp de noapte si stimularea productiei de bila.
 
Se recomanda a fi consumat zilnic, preferabil in stare naturala. Poate inlocui salata sau poate fi introdus in supe, sucuri, smoothie-uri, sandwich-uri.
 
Spanacul




Spanacul imbunatateste vederea, functiile creierului si previne cancerul de colon, de prostata si de san. Lupta de asemenea impotriva bolilor cardiovasculare, a atacurilor cerebrale si a dementei, scade tensiunea arteriala, are proprietati antiinflamatorii si intareste oasele. Spanacul contine o cantitate semnificativa de vitamina K, calciu, vitamina A, vitamina C, folati, magneziu si fier.
 
Carotenoidele din spanac omoara celulele canceroase si previn multiplicarea acestora. Fiind bogat in vitamina K, spanacul intareste oasele si ajuta la fixarea calciului in oase. Este de asemenea bogat in luteina, care previne degenerarea maculara, atacurile de cord si reduce nivelul colesterolului.
 
Spanacul ar trebui sa se consume zilnic. Este usor de gasit si atat de benefic pentru organism, incat nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016