Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum sa iti spui povestea la interviu pentru a atrage atentia

Tags: interviu de angajare, intalnirea cu recrutorul, atitudine pozitiva

Imagineaza-ti ca esti la un interviu. Esti putin emotionat, insa stii ca poti contribui cumva la aceasta afacere, deoarece chiar admiri aceasta companie. Totusi, atunci cand cel care iti ia interviul te intreaba cateva amanunte despre tine te blochezi. In acel moment realizezi ca iti este greu sa iti spui povestea pur si simplu, stand fata in fata cu cel care ar putea sa iti fie sef in viitor. De cele mai multe ori ti se intampla sa uiti anumite amanunte din viata ta care te-ar fi putut ajuta foarte mult la acest interviu. Ce ramane de facut?
Este adevarat ca oamenilor le este greu sa vorbeasca despre propria persoana, insa ce anume face acest lucru atat de greu atunci cand esti fata in fata cu intervievatorul? Poate ca solutia este sa folosesti doua povesti: una pe care sa o folosesti in mediul online si una pentru situatiile in care trebuie sa vorbesti fata in fata cu cineva, cu scopul de a-ti crea o imagine mai buna decat stia cel cu care porti dialogul pana in momentul respectiv.
 
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta la urmatorul interviu:
 
1. Cele doua povesti
 
Prima imagine pe care trebuie sa ti-o creezi este in mediul online. Asigura-te ca ceea ce postezi pe blog sau pe Facebook ori Twitter este un rezumat al experientei acumulate pana in prezent. POvesteste toate situatiile care ti se pare relevante pentru un posibil angjator. Incearca sa pastrezi detaliile personale pentru interviu.
 
Cea de-a doua poveste pe care trebuie sa o ai pregatita pentru momentul in care te afli fata in fata cu cel care iti ia interviul trebuie sa fie bazata pe amanuntele personale din viata ta. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa le spui secrete pe care nu le-ai impartasit cu nimeni, ci pur si simplu trebuie sa incerci sa te descrii ca persoana si sa iti enumeri cateva defecte si calitati. Mai mult decat atat, pentru a fi apreciat poti spune cate ceva si despre relatiile pe care le-ai avut cu fostii colegi de serviciu.
 
2. Verifica
 
In primul rand, inainte de a te duce la interviu asigura-te ca poti sa fii usor gasit pe retelele de socializare, astfel incat angajatorul sa poata afla cat mai multe despre tine. Verifica daca ti-ai scris numele corect in CV si daca ordinea acestuia corespunde cu numele care apare in cautarile de pe Google.
 
Mai mult decat atat, trebuie sa adopti o atitudine pozitiva si nu trebuie sa iei totul personal atunci cand cel care iti ia interviul iti pune o intrebare ciudata sau are un comentariu mai putin politicos. Acest lucruri se intampla deoarece cel din fata ta nu te cunoaste. Asigura-te ca atat prin social media cat si prin discutia fata in fata intevievatorul va ajunge sa te cunoasca indeajuns incat sa aiba incredere in tine si sa te angajeze.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016