Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 8: Ce sa NU faci in cadrul unui interviu

Tags: interviu de angajare, angajator, candidat, job, greseli de evitat, bun simt

Exista multe greseli ce trebuie evitate daca iti doresti cu orice pret sa obtii jobul. Unele dintre ele tin de bun simt si ii comunica angajatorului multe despre personalitatea, caracterul si profesionalismul tau. Daca te pregatesti sa mergi la un interviu de angajare, iata ce sa NU faci.
1. Sa ajungi tarziu
Chiar crezi ca angajatorul te va lua in serios daca nu intarzii la interviul de angajare? Acesta nu va fi interesat sa afle motivul intarzierii: era un trafic infernal, a intarziat metroul, etc. Pleaca de acasa cu o ora mai devreme, daca este cazul, pentru a te asigura ca nu vei intarzia. Daca interviul are loc dimineata devreme, planifica totul cu o seara inainte, astfel incat sa nu pierzi timpul inutil a doua zi.
 
2. Sa uiti sa te prezinti
Primul lucru pe care trebuie sa faci atunci cand ajungi la un interviu este sa te prezinti. Nu uita ca incerci sa te promovezi in fata respectivului angajator. Chiar daca ai emotii, nu uita cel mai important lucru pentru creearea unei prime impresii puternice: prezinta-te intr-un mod cat mai placut.
 
3. Sa raspunzi unui SMS sau unui apel telefonic in timpul interviului
Chiar daca este de la sine inteles ca nu ar trebui sub nicio forma sa raspunzi la telefon in timpul unui interviu, aceasta este o practica des intalnita. Conform unui studiu realizat de site-ul CareerBuilder chiar in acest an, 77% dintre angajatori au declarat ca au refuzat un candidat deoarece acesta a raspuns la telefon in timpul interviului. Nu numai ca vei parea neinteresat de jobul pentru care te-ai prezentat la interviu, dar il vei insulta direct pe interlocutorul tau. Interviurile ar trebui sa fie luate in serios si comportamentul tau ar trebui sa fie exceptional. Cel putin daca iti doresti jobul.
 
4. Sa minti
Fie ca e vorba de aptitudinile tale, de experienta profesionala sau de educatie, nu alege sa minti angajatorul. In cazul in care esti angajat, mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la iveala. Iar daca minciuna iti este descoperita fara a fi angajat, iti vei narui sansele de a mai lucra vreodata la compania respectiva.
 
5. Sa-ti vorbesti de rau fosta companie sau fostul angajator
Chiar daca ai avut cel mai rau sef din lume, nu trebuie sa il vorbesti de rau in cadrul unui interviu. Intervievatorul va presupune ca vei vorbi de rau si compania sa, in cazul in care esti angajat. Alege-ti cu grija cuvintele atunci cand esti intrebat despre fostul loc de munca.
 
6. Sa nu fii atent in timp ce angajatorul vorbeste
Atunci cand mergem la un interviu, este inevitabil sa nu avem emotii. Insa aceste emotii trebuie mascate pe cat posibil. Este inacceptabil sa te joci cu diverse obiecte sau sau sa privesti in alta parte in timp ce angajatorul vorbeste. Constientizeaza ceea ce faci si evita un astfel de comportament. Daca esti relaxat si increzator, mesajul transmis angajatorului va fi unul pozitiv. Nimeni nu isi doreste in echipa oameni care nu isi pot stapani emotiile.
 
7. Sa enervezi angajatorul cu obiceiurile tale proaste
Stiai ca aproximativ 63% dintre angajatori au declarat ca au refuzat un candidat din cauza ca mesteca guma in timpul interviului? Asadar, nu e de gluma, nici macar cu ceva ce pare atat de inofensiv. Oricare ar fi obiceiurile tale proaste, asigura-te ca nu le afisezi in cadrul interviului.
 
8. Sa nu ii multumesti angajatorului pentru timpul acordat
Daca uiti sa ii multumesti angajatorului la sfarsitul interviului, inseamna ca nu iti doresti prea mult jobul respectiv. Indiferent pentru ce pozitie ai sustinut interviul, este frumos sa ii multumesti celui cu care ai purtat discutia. In acelasi timp, nu trebuie sa exagerezi cu multumirile, deoarece vei parea disperat.
 
Este inevitabil sa faci unele greseli in cadrul interviului, in special din cauza emotiilor, insa poti cel putin sa le eviti pe cele mentionate mai sus.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016