Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obtine jobul dorit: 7 tehnici eficiente

Tags: angajator, candidat, interviu, job, loc de munca, aptitudini

Data fiind competitia acerba de pe piata muncii, este tot mai dificil sa iesi in evidenta la interviu si sa faci o impresie de exceptie.
Suntem deja la curent cu toate sfaturile din domeniu: sa cauti informatii despre companie inainte de interviu, sa adopti un look profesional, sa ajungi mai devreme, si asa mai departe. Insa cum poti impresiona cu adevarat angajatorul?
 
Stiai ca, de cele mai multe ori, decizia de angajare a unui candidat sau altul nu se bazeaza doar pe experienta profesionala si aptitudinile acestuia. Exista multi factori psihologici care influenteaza aceasta decizie. Angajatorii se vor ghida si dupa instinct cand vine vorba de angajarea unui om potrivit.
 
Iata 7 tehnici eficiente prin care sa ii comunici angajatorului ca TU esti omul potrivit pentru job:
 
1. Intra in gratiile angajatorului, dar nu te lauda excesiv
Este indicat sa fii cat mai agreabil. Iti poti arata entuziasmul, sa faci complimente angajatorului, sa zambesti des si sa mentii contactul vizual. Nu trebuie insa sa te lauzi excesiv. Etalarea tuturor realizarilor profesionale si a aptitudinilor si calitatilor nu te va ajuta sa obtii jobul dorit. Chiar daca angajatorii sustin ca experienta relevanta si aptitudinile sunt decisive, studiile arata contrariul. Cel mai mult conteaza modul in care te faci placut.
 
2. Demonstreaza ca esti stapan pe situatie
De multe ori, angajatorii te intreaba cum ai facut fata unor situatii dificile din trecut. Cum ar trebui sa raspunzi unei astfel de intrebari? Pentru a-l impresiona cu adevarat pe angajator, arata-i ca ai fost stapan pe situatie. Angajatorii vor sa vada ca esti in stare sa iei initiativa, in loc sa te dai batut cu usurinta.
                                                                               
3. Renunta la zambetul fals
Daca vrei sa lasi o impresie buna, este important ca limbajul trupului sa exprime incredere si siguranta de sine: sa zambesti, sa mentii contactul vizual, etc. Insa evita zambetul fals. Acesta este depistat cu usurinta si iti face mai mult rau decat bine. Angajatorul va considera ca nu esti sincer si, prin urmare, nu va avea incredere sa iti ofere jobul respectiv.
 
4. Strange ferm mana angajatorului
Chiar daca pare greu de crezut, modul in care strangi mana angajatorului va avea o mare pondere in decizia acestuia. O strangere ferma ii comunica acestuia ca esti increzator si stapan pe tine.
 
5. Poti adopta o atitudine defensiva (daca este necesar)
Desi suntem invatati sa evitam a ne scuza pentru lipsuri sau perioadele in care nu am lucrat, studiile indica faptul ca este bine sa adopti o atitudine defensiva, daca se cere. Candidatii care isi exprima regretful pentru greselile din trecut si care se scuza intr-un fel sau altul au un atu in fata celor care evita astfel de atitudini.
 
6. Nu-ti ascunde punctele slabe
Nu e indicat sa incerci sa iti ascunzi punctele slabe. Studiile indica faptul ca angajatorii prefera persoanele care sunt sincere de la bun inceput si nu se sfiesc sa-si arate defectele.
 
7. Fii unic
Stim deja care sunt raspunsurile obisnuite la cele mai multe intrebari din cadrul unui interviu. Insa chiar asa ar trebui sa raspundem, la fel ca majoritatea? Studiile indica faptul ca persoanele care au curajul sa ofere raspunsuri neconventionale la intrebarile standard sunt avantajate in cadrul unui interviu. Angajatorul va retine mai degraba persoanele care ies in evidenta prin ceva, care nu ofera raspunsuri standard.

Sursa: Psy Blog
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016