Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 motive pentru care sunt recomandate intalnirile la ora pranzului

Tags: intalniri de afaceri, intalniri la pranz, teritoriu neutru, nota de plata

Cat de importanta este o intalnire? Iti voi prezenta cinci motive pentru care trebuie sa te intalnesti cu persoanele importante in timpul prazului.
In sfarsit ai intrat in legatura cu persoana pe care o urmaresti de mult timp. Poate este clientul viselor tale. Poate este mentorul pe care ti l-ai dorit mereu. Poate este recrutorul perfect sau un potential partener. Nu conteaza, tot ceea ce vrei este sa te asculte si sa iti dea timp sa ii spui tot ceea ce iti doresti si astepti de mult. Acum este timpul sa folosesti fiecare amanunt in favoarea ta.

Telefonul si Skype-ul nu creeaza o legatura indeajuns de puternica pentru a putea incheia o afacere. Ai nevoie de o intalnire fata in fata, cu cel cu care vrei sa te intalnesti de mult timp. Nu te duce la biroul lor. Nici macar nu ii chema sa va intalniti la o cafea sau la un suc. Trebuie sa ii inviti sa serviti pranzul. Iata motivele pentru care trebuie sa faci acest lucru dar si cum sa il faci:

1. Vei avea tot controlul asupra situatiei

Biroul lor este teritoriul lor: colegii lor ar putea sa te intrerupa sau cei cu care vorbesti ar putea fi distrasi de anumite telefoane sau e-mail-uri. Chiar daca vor fi de acord sa vina la biroul tau, inclusiv acolo veti putea fi distrasi de anumiti factori distrurbatori. Este posibil ca faptul ca este in biroul tau sa il intimideze. Tot ceea ce iti doresti este ca mediul inconjurator in care va intalniti sa te ajute.

2. Fii amabil

Inainte de a face rezervarile la restaurant, mai intai incearca sa afli care sunt preferintele celui cu care te vei intalni, atat in materie de mancare, cat si de localuri si bauturi. Afla ce anume ii place dar si ce ii displace pentru a putea evita orice situatie penibila care nu te-ar ajuta deloc.

3. Veti fi pe un teritoriu neutru

Faptul ca nu va aflati nici in biroul lui, nici in al tau este foarte important si foarte benefic pentru amandoi dar si pentru afacerea pe care doresti sa o inchei cu persoana respectiva. Nici unul dintre voi nu se va simti intimidat de celalalt si mai mult decat atat aici nu puteti fi deranjeti de colegi, secretara, e-mail-uri sau telefoane.

4. Fa-le o favoare

Plateste tu nota de plata. Poate parea evident, insa cei mai multi oameni de afaceri sunt obisnuiti sa analizeze orice tip de factura. Mai mult decat atat, in cazul in care vei plati, cel cu care vei sta de vorba se va simti dator cu o intalnire de "pranz". Asigura-te ca detii toate avantajele atunci cand intalnirea se apropie de sfarsit. Spune-le care este urmatoarea miscare in ceea ce priveste afacerea pe care tocmai le-ai impartasit-o, in asa maniera incat sa le starnesti curiozitatea si sa te caute singuri dupa aceea. 


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016