Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli pe care fiecare angajator ar trebui sa le evite in cadrul unui interviu

Tags: interviu de angajare, recruiteri, angajator, candidati, greseli la interviu

In cazul unui interviu de angajare, avem tendinta sa dam vina pe candidat atunci cand raspunsul este negativ. Adevarul este ca, de multe ori, recruiterii si angajatorii sunt cei care fac greseli fatale in cadrul unui interviu.
In continuare va prezentam cateva greseli de acest gen:
 
1. Sa confunzi timiditatea sau emotivitatea cu lipsa eficientei
Exista anumite persoane care nu se descurca prea bine in cadrul unui interviu. Fie sunt prea emotive, fie nu reusesc sa faca o impresie buna din prima. Acest lucru nu inseamna ca respectivul candidat nu este adecvat pentru postul in cauza. In acelasi timp, abilitatile foarte bune de comunicare nu inseamna ca persoana este neaparat priceputa.
 
Chiar daca un candidat da semne de nervozitate sau da impresia ca nu se simte in largul sau, oferiti-i totusi o sansa. Ajutati-l sa se relaxeze – aceasta este o calitate indispensabila unui intervievator bun. Iar daca aveti de-a face cu multi candidati care par sa se simta neconfortabil in prezenta dvs., inseamna ca problema sunteti chiar dvs.
 
2. Sa te limitezi strict la intrebarile prestabilite
Un intervievator ar trebui sa aiba un set de intrebari standard, insa cele mai bune intrebari sunt cele care decurg din raspunsurile candidatului. Ascultati cu atentie primele raspunsuri ale candidatului, apoi adresati-i intrebari legate de ceea ce a relatat.
 
3. Sa creezi asteptari prea mari
Angajatorii incearca deseori sa prezinte intr-o lumina cat mai favorabila postul pentru care organizeaza interviul. Multi se grabesc sa descrie proiecte incitante, un set complet de beneficii, multe oportunitati de crestere in cadrul companiei, si asa mai departe. Acest lucru este periculos insa atunci cand candidatul isi creeaza asteptari prea mari. Prin urmare, este indicat sa nu descrieti posibilitati, ci sa discutati despre proiecte concrete. Este mai bine sa nu pomeniti anumite beneficii decat sa faceti promisiuni desarte.
 
4. Sa nu iei in considerare comportamentul din culise
Fiecare candidat se va comporta exemplar in cadrul unui interviu: vor fi spontani, pozitivi si zambitori. Insa cum se comporta atunci cand nu incearca sa va impresioneze? Acordati o atentie detaliilor: cum au vorbit cu receptionista, ce au facut in timp ce asteptau sa intre la interviu, etc. Astfel, puteti observa neconcordante intre comportamentul afisat cand incearca sa va impresioneze si cel obisnuit.
 
5. Sa surprinzi candidatul cu un interviu in grup
Interviurile in grup pot fi mai convenabile pentru angajator, insa sunt de-a dreptul terifiante pentru candidat. Rareori veti descoperi adevaratele calitati ale candidatului, doar atunci cand postul respectiv presupune lucrul predominant in echipa. In caz contrar, este indicat sa anuntati candidatii dinainte, nu sa ii luati prin suprindere cu un astfel de interviu.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016