Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trasaturi ale angajatilor cu potential de a deveni lideri

Tags: lideri, angajati, curaj, viitorii lideri, dezvoltarea companiei

Pe masura ce compania ta se dezvolta, vei avea nevoie de tot mai multi lideri de exceptie. Cel mai probabil, liderii de care ai nevoie se afla deja in compania ta, insa nu orice angajat loial este potrivit in postura de lider.
Cum decizi care dintre angajati are stofa de lider? Iata cinci caracteristici principale ale viitorilor lideri:
 
1. Au cunostintele necesare
Angajatii cu potential ridicat de a deveni lideri sunt cei care au deja cunostintele necesare si invata in mod continuu. Acestia inteleg pe deplin modul in care activitatile si cunostintele lor influenteaza dezvoltarea companiei.
 
2. Sunt respectati de ceilalti angajati
Ceilalti membri ai echipei ii apreciaza la fel de mult pe acesti angajati. Nu este suficient ca acestia sa fie bine instruiti, ci trebuie si ca meritele lor sa fie recunoscute de ceilalti angajati.
 
3. Sunt ambitiosi
Acesti angajati sunt extrem de ambitiosi. Pentru a evalua nivelul de ambitie al unui angajat, ia in considerare modul in care au progresat in cariera. Acestia trebuie sa isi doreasca sa acumuleze noi cunostinte, sa primeasca noi responsabilitati, cu alte cuvinte, sa isi doreasca cu orice pret succesul.
 
4. Lucreaza eficient cu ceilalti
Viitorii lideri trebuie sa fie neaparat ambitiosi, insa acestia trebuie sa stie de asemenea sa lucreze eficient cu oamenii. Pe langa amabilitate, acestia ar trebui sa aiba si alte trasaturi esentiale: pragmatism si empatie.
 
5. Au curaj
Noii lideri vor trebui sa inteleaga ca vor fi nevoiti sa ia decizii in conditii de nesiguranta. Nu vor avea toate informatiile necesare pentru a lua cea mai buna decizie, ci vor fi nevoiti sa aiba curajul necesar pentru a-si asuma anumite riscuri.
 
Probabil ca iti doresti ca viitorii lideri ai companiei sa iti semene pe deplin, insa nu uita ca acestia trebuie sa aiba o reputatie impecabila in cadrul companiei, sa aiba cunostintele necesare, sa fie extrem de ambitiosi si sa accepte ajutorul altora atunci cand este necesar. Iti doresti ca acestia sa aiba curajul sa ia decizii in conditii dificile, chiar daca exista riscul sa esueze.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016