Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trasaturile unui antreprenor de succes

Tags: afaceristi, antreprenori de succes, trasaturile unui antreprenor, succes, atingerea obiectivelor

Afaceristii de succes au cateva trasaturi comune. Acestia sunt incerzator in fortele proprii si optimisti, disciplinati si intreprinzatori. Sunt deschisi la orice idee noua care le iese in cale.
Iata zece trasaturi ale unui antreprenor de succes:
 
1. Disciplina
Acesti oameni sunt extrem de concentrati asupra atingerii obiectivelor si elimina orice obstacol sau factori disturbatori ce le stau in cale. Au strategii bine puse la punct si dezvolta tactici pentru a le duce la indeplinire. Antreprenorii de succes sunt suficient de disciplinati incat sa faca toti pasii necesari in vederea atingerii obiectivelor.
 
2. Incredere
Antreprenorul de succes nu se intreaba daca va avea sau nu succes sau daca merita sa ajunga acolo sus. Acesta este suficient de increzator in fortele proprii incat STIE ca afacerea sa va avea succes. Acesta emana incredere prin tot ceea ce face.
 
3. Deschis la minte
Antreprenorii de succes isi dau seama ca fiecare zi este o noua oportunitate. Acesta genereaza in mod continuu idei noi, isi imbunatateste abilitatile de comunicare eficienta cu oamenii si vede orice provocare ca pe o noua oportunitate de dezvoltare.
 
4. Intreprinzator
Antreprenorii de succes stiu ca daca ceva trebuie facut, cel mai bine este sa inceapa chiar ei lucrul respectiv. Acestia stabilesc standarde inalte pentru angajati si le ofera un exemplu demn de urmat. Sunt proactivi, nu asteapta aprobarea nimanui.
 
5. Spirit competitiv
Multe companii au fost infiintate si au ajuns sa aiba succes pentru simplul motiv ca un antreprenor a stiut ca poate face o treaba mai buna decat altii. Antreprenorii de succes sunt extrem de competitivi, le place sa castige, in viata si in afaceri.
 
6. Creativitate
O latura a creativitatii este aceea de a putea face conexiuni intre evenimente si situatii care, aparent, nu au niciun fel de legatura unele cu altele. Antreprenorii dau dovada de un simt al creativitatii extrem de dezvoltat, acestia gasind solutii acolo unde altii nu vad decat obstacole si provocari,. Acestia pot gasi alte intrebuintari pentru produse si servicii vechi.
 
7. Determinare
Antreprenorii ed succes nu se lasa doborati de obstacole si greutati. Acestia vad in fiecare infrangere si in fiecare esec o noua oportunitate de a dobandi succesul si de a reveni in forta, si mai puternici. Acestia sunt pregatiti sa faca fata tuturor dificultatilor si vor incerca iar si iar pana cand vor reusi. Astfel de oameni cred ca totul este posibil.
 
8. Pasiune
Pasiunea este o trasatura esentiala a unui antreprenor de succes. Acestia isi iubesc cu adevarat munca si sunt dispusi sa depuna eforturi suplimentare pentru a atinge succesul deoarece sunt motivati de pasiune, nu de rasplata financiara. Un antreprenor de succes doreste intotdeauna sa se imbunateasca si sa isi dezvolte compania.
 
9. Comunicare
Antreprenorii de succes au abilitati de comunicare excelente. Acestia stiu cum sa isi vanda produsele si serviciile si cum sa isi motiveze angajatii. Stiu cum sa scoata in evidenta beneficiile produselor si serviciilor oferite si sa ii indrume pe cei din jurul lor catre succes.
 
10. Putere de concentrare
Un antreprenor de succes este de multe ori primul care ajunge la birou si ultimul care pleaca acasa. Acesta este extrem de concentrat asupra atingerii obiectivelor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.77 din 5 - 22 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Andreea Baceanu 15-Apr-2020 16:22:26
Interesante calități, dar cred că lipsește una importantă: capacitatea de a nu reinventa roata. Adică, în loc să te chinui să o iei de la zero cu un business care sigur a mai fost făcut înainte, poți încerca să cumperi o afacere funcțională, profitabilă, care activează în domeniul dorit și ți se potrivește. Despre transferul de afaceri s-a scris aici:
https://trade-x.ro/ro/blog/pentru-cumparatori/oportunitati-de-afaceri-%E2%80%93-3-optiuni-posibile

*Sigur că știu că mare parte din plăcerea antreprenoriatului vine din faptul că ai ocazia să faci ceva din nimic, deci varianta asta nu este neapărat potrivită pentru un antreprenor aflat încă în faza de „visare” :D

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016