Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Vanzarea in 8 pasi

Tags: vanzari, tehnici de vanzare, clienti

Tehnicile de vanzare sunt intalnite in aproape toate domeniile de activitate, deoarece fiecare companie incearca sa vanda un produs sau un serviciu. Va prezentam in continuare 10 sfaturi esentiale pentru cresterea vanzarilor, care va vor oferi o idee generala despre aptitudinile de care aveti nevoie pentru a creste numarul clientilor si a va pastra clientii existenti.
1. Pregatirea. Inaintea primului contact cu un potential client, asigurati-va ca v-ati documentat temeinic cu privire la domeniul de activitate al acestuia si ca intelegeti industria respectiva, dupa analizarea competitiei. Puteti cauta informatii pe internet despre persoana respectiva pentru ca acesta sa nu va surprinda nepregatit.
 
2. Aptitudinile interpersonale. Unor oameni le este foarte usor sa comunice cu ceilalti, altora insa nu le este la indemana. Retineti ca dumneavoastra reprezentati compania in fata clientului, astfel incat este absolut necesar sa fiti bine pregatit din acest punct de vedere. Exista numeroase cursuri care sa va ajute sa va dezvoltati abilitatile interpersonale, care va invata cum sa ascultati si cum sa adresati intrebari, cum sa primiti laude sau critici, si asa mai departe.
 
3. Prima impresie conteaza. Daca sunteti la prima intalnire cu un client, nu uitati cat de importanta este prima impresie. Majoritatea oamenilor isi formeaza o prima impresie in primele 15 secunde de la intalnire. Trebuie asadar sa iradiati incredere, sa aratati respectabil si sa fiti imbracat corespunzator. Prima intalnire cu un client este esentiala, prin urmare este important sa degajati profesionalism prin tinuta si atitudine.
 
4. Construirea relatiei cu clientul. Dupa primul contact, trebuie puse bazele relatiei cu clientul. In caz contrar, acesta fie isi va pierde increderea in dvs., fie va pleca la o companie concurenta. Dupa ce ati pus bazele relatiei si i-ati castigat increderea, il puteti considera deja un client fidel.
 
5. Vanzarea beneficiilor. Este important sa vindeti cat mai bine beneficiile produsului sau serviciului comercializat. Retineti faptul ca produsul sau serviciul dvs. va aduce beneficii companiei respective.
 
6. Nu grabiti clientul. Clientul nu ar trebui niciodata sa se simta ca si cum este grabit sa incheie o vanzare. Acest lucru este esential mai ales atunci cand va aflati inca in etapa de construire a relatiei cu acesta. Daca ii veti lasa clientului impresia ca el este cel care are controlul, atunci nu riscati ca acesta sa plece la o firma concurenta.
 
7. Respectati-va intotdeauna promisiunile. Atunci cand va luati un angajament referitor la un produs sau un serviciu, asigurati-va ca il indepliniti. Daca exista un termen limita, nu permiteti depasirea acestuia, iar daca sunteti nevoit sa il prelungiti, contactati clientul in prealabil si anuntati-l.
 
8. Nu uitati ca dvs. sunteti expertul. Nu trebuie niciodata sa pierdeti din vedere ca sunteti expertul in domeniul dvs. de activitate, astfel incat clientul sa poata apela la dvs. pentru sfaturi. Dvs. aveti o intelegere aprofundata asupra industriei si puteti oferi sfaturi si impartasi experiente unice.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016