Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul de proiect sau cum sa nu scapam lucrurile din mana

Tags: management proiect, companie, project management, plan buget

Din pacate, sintagma "manager de proiect" a devenit astazi mult prea des intalnita. Exista multe motive pentru care termenul de "manager", in primul rand, nu ar trebui folosit in mod atat de raspandit, iar unul dintre cele mai puternice argumente consta in faptul ca managementul presupune o colectie intreaga de operatiuni interconectate si nu doar indeplinirea unei anumite sarcini.


In acelasi mod, managementul de proiect se refera la gestionarea unui proiect prin toate aspectele care il privesc. Vorbim aici si de perioada de gestionare care incepe din momentul in care se naste ideea si pana la finalizarea sau atingerea obiectivului final.

In cadrul unei organizatii exista un departament al managementului de proiecte, aici fiind supravegheata desfasurarea tuturor proiectelor din companie. Cand vorbim de monitorizarea unui proiect, vom lua in calcul si costurile aferente acestuia si faptul ca supravegherea modului in care evolueaza un proiect presupune tragerea unui semnal de alarma in momentul in care nu este respectat planul de buget.

In afara de acest aspect, exista si o latura tehnica a proiectului. Persoanele insarcinate cu aceasta responsabilitate vor identifica mijloacele tehnologice (softuri, platforme, produse etc.) optime pentru dezvoltarea proiectului. Alegerea tehnologiei potrivite pentru acest proiect inseamna si adaptarea la lucrurile noi care apar si dezvoltarea proiectului in functie de acestea.

Managerul unui proiect este obligat sa se asigure ca toate aceste operatiuni se desfasoara in mod corect si ca fiecare in parte stie ce are de facut. Astfel, managerul de proiect se va asigura ca obiectivele sunt indeplinite prin contributia fiecaruia. Depinde de acesta sa obtina cele mai bune rezultate din fiecare sector al proiectului si sa asigure buna functionare a proiectului pana la final.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016