Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviul de angajare: 6 greseli de neiertat

Tags: interviu de angajare, greseli de neiertat, candidati, angajator, perfectionism, greseli interviu, job

Pentru majoritatea candidatilor, cea mai stresanta parte a procesului de recrutare este interviul. Acesta este momentul cand trebuie sa te "vinzi" si sa demonstrezi angajatorului ca tu esti omul potrivit pentru acel job. Multi oameni extrem de calificati isi distrug sansele de a obtine jobul in timpul interviului, ca urmare a savarsirii mai multor greseli.
In continuare vom analiza care sunt cele mai des intalnite greseli pe care candidatii le fac in timpul interviului de angajare, conform AOL Jobs.
 
1. Sa iei cu tine prea multe lucruri inutile
Desigur, iti doresti sa pari un profesionist adevarat, insa nu vrei sa pari ca si cum ti-ai facut bagajul pentru o saptamana. Ia cu tine doar o mapa subtire care sa contina cateva CV-uri, coli de hartie si un pix. Nu veni la interviu cu mancare sau sticle de apa, insa daca ti se ofera un pahar cu apa la inceputul interviului, accepta-l. Este foarte posibil sa iti multumesti mai tarziu, cand o sa ti se faca sete.
 
2. Sa te lauzi ca esti un „perfectionist”
Multi angajatori considera ca acesta este un semnal de alarma, pentru ca vor presupune ca esti o persoana dificila, care nu va renunta cu usurinta la ideile sale sau la un proiect. In schimb, este preferabil sa mentionezi ca esti „orientat spre detalii”.
 
3. Sa recunosti prea multe puncte slabe
Angajatorii obisnuiesc sa ii intrebe pe candidati care le sunt punctele slabe cu scopul de a vedea daca acestia sunt suficienti de umili si de constienti de sine incat sa identifice aspectele care necesita imbunatatire. Insa asta nu inseamna ca ar trebui sa insiri o lista lunga de defecte. Mentioneaza o singura slabiciune care este relevanta pentru jobul respectiv si explica-i angajatorului cum intentionezi sa rezolvi aceasta problema.
 
4. Sa oferi raspunsuri pregatite dinainte
Este important ca angajatorul sa te vada ca fiind o persoana placuta, sociabila si degajata, dar si inteligenta si competenta. Arata-ti adevarata personalitate deoarece angajatorul doreste sa vada daca te potrivesti mediului de lucru din companie. Trebuie sa ii demonstrezi angajatorului ca esti genul de persoana care poate colabora eficient cu ceilalti, nu o persoana care isi scoate colegii din sarite.
 
5. Sa nu stii mai nimic despre companie
Trebuie sa fii intotdeauna pregatit sa raspunzi la intrebarea: „Ce stii despre compania noastra?” Inainte de interviu, este important sa te pregatesti corespunzator, sa intri pe website-ul companiei in cauza si sa vorbesti cu persoane care au lucrat acolo sau care cunosc detalii despre organizatie. Astfel, departamentul de resurse umane incearca sa determine daca esti interesat de orice job sau daca iti doresti cu adevarat sa lucrezi in compania lor si esti cu adevarat interesat de acea oportunitate. Intervievatorul vrea sa stie ca ti-ai luat din timp pentru a-ti face temele si ca esti serios cu privire la jobul respectiv.
 
6. Sa te joci cu telefonul in timpul interviului
Este inadmisibil sa iti sune telefonul in timpul interviului. Vei parea extrem de neprofesionist. Asigura-te ca ai inchis telefonul sau ca este setat in modul Silentios inainte de interviu.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016