Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limbajul corpului in cadrul unui interviu: 8 reguli de baza

Tags: limbajul corpului, greseli, interviu de angajare, limbajul corpului, gesturi, mesaj, contact vizual

Esti constient cat de multe transmiti interlocutorului prin limbajul corpului? Doar 7% din mesajul tau este transmis prin cuvinte, restul de 93% fiind transmis prin tonul vocii (38%) si limbajul trupului (55%). Rezulta ca trebuie sa ai mare grija ce exprimi prin intermediul gesturilor, mai ales in cadrul unui interviu de angajare.
Este important sa iti controlezi pe cat posibil limbajul trupului in cadrul unui interviu. Cuvintele tale pot spune ceva, insa corpul tau ii poate transmite angajatorului ceva complet diferit.
 
1. Nu face o prima impresie proasta
Se spune ca angajatorul poate identifica un candidat potrivit pentru job din primele 30 de secunde, iar asta tine doar de mesajul comunicat prin limbajul trupului. Fii increzator, dar nu arogant. Intra in sala de interviuri cu zambetul pe buze, strange ferm mana celuilalt si nu te juca cu hainele sau alte obiecte. Daca ai emotii si iti transpira mainile, ai grija sa te stergi inainte de a intra in sala.
 
2. Nu-ti atinge fata
O persoana isi atinge in mod normal fata de 2.000 – 3.000 ori pe zi. Chiar daca iti este greu sa te abtii, incearca sa nu-ti atingi deloc fata in timpul interviului. Aceste semne denota nervozitate sau neonestitate.
 
3. Nu tine bratele incrucisate
Ai mai auzit-o si inainte si nu fara motiv. Atunci cand iti incrucisezi bratele, ii transmiti interlocutorului ca esti inchis, retinut, defensiv sau pur si simplu plictisit. Nu conteaza daca asa te simti tu confortabil, in cadrul unui interviu, nu tine bratele incrucisate.
 
4. Nu sta nici foarte drept, dar nici foarte relaxat
Daca cineva sta foarte drept, interlocutorului ii va fi greu sa se relaxeze. Aceasta postura ii transmite celuilalt ca esti rigid si pudic. Stai relaxat, dar nu atat de relaxat incat sa pari lenes si neinteresat.
 
5. Mentine contactul vizual, dar nu privi insistent
Nu vrei sa te uiti pe pereti si sa-i dai impresia interlocutorului ca de-abia astepti sa iesi pe usa, dar nici nu trebuie sa te uiti fix in ochii acestuia pentru o perioada indelungata de timp. Este ideal sa mentii contactul vizual cu interlocutorul 60% din timp. Daca exista mai multi interlocutori, priveste-i pe fiecare in parte. Si nu te holba, adu-ti aminte sa clipesti din cand in cand.
 
6. Ai grija ce faci cu mainile
Asa cum am mentionat mai devreme, nu-ti atinge fata cu mainile. Poti sa folosesti mainile pentru a gesticula, insa nu in exces. Daca obisnuiesti sa folosesti foarte mult mainile in timpul conversatiei, ai grija sa nu exagerezi in cadrul interviului. Nu uita: interlocutorul trebuie sa te perceapa ca pe o persoana calma, controlata si echilibrata.
 
7. Nu aproba din cap in mod excesiv
De multe ori credem ca daca aprobam ce zice interlocutorul, incuviintand din cap, acesta va fi multumit. Lucrurile nu stau chiar asa. Este bine sa dai din cap in semn de aprobare din cand in cand, insa nu trebuie sa se transforme intr-un tic nervos.
 
8. Nu fii distant, dar nici nu te apropia prea mult
Nu este indicat sa iti muti scaunul mai departe, distantandu-te astfel de intervievator. Acest lucru denota neincredere si nervozitate. Nici nu trebuie sa te apropii prea mult de acesta si sa te apleci peste masa, deoarece nu vrei sa pari nici intimidant. Pastreaza o distanta normala si confortabila fata de interlocutor, lasand sa ti se vada partea superioara a corpului, pentru a indica acestuia ca nu ai nimic de ascuns.
 
In cele din urma, totul se rezuma la urmatoarele: fii relaxat, fii natural si fii tu insuti.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.82 din 5 - 14 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016