Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marketerii se apropie cu grija de aniversarea zilei de 11 septembrie

Tags: 11 septembrie, turnurile gemene din new york, publicitate, reclama

Abia la zece ani dupa ce Turnurile Gemene din New York s-au prabusit, campaniile publicitare incep sa-si faca loc in cadrul programelor televizate pregatite de americani pentru a comemora tragedia, scrie AdAge.com.
Toate programele dedicate prezentarii acestei zile au rulat, pana acum, fara reclama, marketerilor fiindu-le teama sa nu ajunga sa fie cumva stigmatizati de greutatea tragediei. Acum insa apele par a se mai fi linistit si subiectul nu mai este de neatins, astfel ca documentarele din 11 septembrie 2011 vor coexista cu publicitatea. 
 
Inca din luna iulie, AT&T sponsorizeaza o emisiune saptamanala pe Fox News Channel care discuta despre reconstructia zonei World Trade Center. Iar Chevrolet de la General Motors "prezinta" un serial despre recfacerea lui Ground Zero care va fi rulata pe postul Discovery (inainte de 11 semptembrie 2011) si pe postul Science, fara clipuri traditionale de publicitate.
 
Se remarca, in acest context, o abordare diferita a aniversarii care nu mai este evitata cu totul, ci se incearca depasirea situatiei.
 
"Eliberarea" de reclama a spatiului de emisie dedicat zilei de 11 septembrie, a facut ca trusturile media sa piarda milioane de dolari. Conform unei analize a TNS Media Intelligence/CMR, pierderile se inscriu in jurul sumei de 313,2 milioane de dolari ce trebuie scazute din venitul din reclame din 2011. 
 
Asa ca a venit momentul, in lumea publicitatii, sa se foloseasca un ton mai putin amar si sa se foloseasca sponsorizarea. Marile trusturi vor urmari doua politici diferite: CNN va include reclame doar la reluari, Fox News in timpul emisiunilor live.

 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016