Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pinterest ne invata cum sa facem site-uri cu design atractiv

Tags: pinterest, site, design, continut, postare, blog

Chiar daca Pinterest inca incearca sa gaseasca mijloace noi de castig de pe urma site-ului care se bucura de atata popularitate, reuseste totusi sa demonstreze cat de bine functioneaza un model care are la baza, in fond, o notiune similara cu cea de "share" pe care o indeplineste si Facebook.
Devenim curatori si incarcam insa propriul continut sau selectam din continutul oferit de alti utilizatori. Ne promovam produsele prin Pinterest si ne cream adevarate mini-site-uri de prezentare cu imagini care vor fi preluate si altii atata vreme cat inspira, atrag, captiveaza.

Ce ne atrage la Pinterest? Marea nesfarsita a colectiilor de imagini frumoase, fie ca vorbim despre design interior, bijuterii, moda, arhitectura, web design si cam tot ce exista si a fost fotografiat cat mai artistic.

Ce invataminte putem prelua de la Pinterest cand vrem sa profitam de un design impecabil si, totodata, functional?

1. Postarea in bloc. Asta inseamna ca va trebui sa avem un continut cat mai bine organizat si curat din punct de vedere al aspectului. Organizarea temeinica va elimina spatiul care de multe ori ramane in exces pe unele site-uri sau care ar putea fi exploatat fara ca rezultatul final sa fie unul incarcat.

2. Accentul pe imagine. Pinterest ofera textului o importanta mult mai mica, mai ales intr-un prezent in care accentul cade pe vizual, iar atentia ne este captata in continuare usor de imagini, chiar daca ne confruntam cu o adevarata avalansa de informatii.

3. Navigare usoara. Functia de "scroll down" sau navigare in jos pe pagina a devenit atat de populara in urma blogurilor care si-au demonstrat functionalitatea in timp si care au reusit sa influenteze intr-atat de mult site-urile incat acestea sa le copieze forma si modul de navigare.

4. Timpul nu mai este o constanta. Este mai bine sa ne concentram asupra unui continut selectat in functie de interese si organizat pe categorii decat sa clasificam totul in functie de data si sa dam pe urma totul uitarii.

Dincolo de un aspect frumos, designul unui site trebuie sa fie functional si sa respecte reguli elementare. Pinterest este doar o dovada ca pana si cel mai aglomerat continut poate fi organizat in cel mai simplu fel.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016