Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheia succesului: Petrece timp in compania oamenilor potriviti

Tags: oameni pozitivi, influenta, timp, optimism, negativism, persoane cu care iti petreci timpul

Cu cine iti petreci majoritatea timpului? Care sunt oamenii de care esti inconjurat? Antreprenorul american Jim Rohn, cunoscut pentru discursurile sale motivationale, a spus ca "Tu esti media celor cinci oameni alaturi de care iti petreci majoritatea timpului." Oamenii de care esti inconjurat au o influenta incredibila asupra ta.
Daca analizezi cu atentie, vei descoperi ca asa este. Suntem media celor cativa oameni cu care ne petrecem majoritatea timpului. Daca ne petrecem timpul in compania unor oameni delasatori, negativisti, fara idealuri prea mari in viata, ne va fi greu sa ne mobilizam si probabil vom renunta la propriile noastre idealuri. In schimb, daca suntem inconjurati de persoane motivate, optimiste, ambitioase si cu obiective marete, vom fi si noi motivati sa le urmam exemplul.
 
In cele din urma, prietenii si familia, adica acei oameni cu care petrecem majoritatea timpului, ne influenteaza modul de gandire, actiunile si, in cele din urma, succesul sau esecul.
 
Cine sunt oamenii cu care iti petreci timpul? Nu conteaza situatia materiala sau cat de inteligenti sau talentati sunt acestia. Tot ceea ce conteaza este cat de mult isi doresc sa atinga succesul, cat de motivati sunt acestia sa isi indeplineasca obiectivele. Care sunt cei 5 oameni importanti din viata ta? Probabil ca sunt fie sotul/sotia, prietenul/prietena si membrii familiei, alti prieteni apropiati sau colegi de munca.
 
Scrie numele acestora pe o lista si apoi analizeaz-o. Cine sunt acestia? Ce au realizat pana in prezent? Cat de ambitioase sunt aceste persoane? Cat de fericite, optimiste si entuziaste sunt? Care este perspectiva lor asupra vietii?
 
Apoi evalueaza obiectiv si sincer daca aceste persoane sunt intr-adevar cele care te vor ajuta sa atingi urmatorul nivel, oricare ar fi acela. Te ambitioneaza si te ajuta sa evoluezi in mod constant sau te dau inapoi si te impiedica sa iti atingi obiectivele?
 
Hotaraste apoi care sunt persoanele care vrei sa te influenteze in continuare si cu care iti doresti sa petreci majoritatea timpului. Este foarte posibil ca 2 sau 3 persoane din cele 5 sa te traga inapoi in loc sa te impinga inainte. Decizia este a ta, tu vei hotari cu cine iti vei petrece timpul in continuare. Insa nu uita: esti media celor 5 oameni alaturi de care iti petreci majoritatea timpului.
 
Daca prietenii tai se multumesc cu putin, sunt negativisti sau nu fac nimic pentru a evolua pe plan personal si profesional, inseamna ca si tu vei ajunge la fel ca ei. Daca insa acestia sunt ambitiosi, perseverenti, deschisi la minte si in continua cautare de noi provocari si moduri de a se autodepasi, inseamna ca vei fi motivat sa tii pasul cu ei.

Sursa: Lifehacker
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016