Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viitorul tabletelor. Ce industrii vor adopta noua tehnologie

Tags: tablete, ipad, scoli, spitale

Tabletele au inceput sa devina din ce in ce mai populare, chiar si in tara noastra. Acestea au captivat atentia oamenilor, care incep sa uite de vechile PC-uri, laptop-uri si netbook-uri, preferand sa isi achizitioneze o tableta datorita nivelului ridicat de portabilitate si de functionalitate oferit de un astfel de dispozitiv.
Majoritatea tabletelor de pe piata sunt prevazute cu un touchscreen luminos care face utilizarea mult mai usoara, sunt subtiri, cantaresc putin si au un pret mai redus fata de un desktop sau un laptop obisnuit. Din aceasta cauza, este cert faptul ca aceste dispozitive vor deveni tot mai utilizate in diverse industrii, unde vor ajuta la imbunatatirea comunicarii si vor facilita accesul rapid la informatii esentiale.
 
Compania de consultanta Accenture a stabilit recent in ce industrii vor fi utilizate tabletele in viitorul apropiat. Printre acestea se numara:
 

- spitalele si clinicile– doctorii, asistentele si pacientii vor descoperi ca utilizarea tabletelor va duce la reducerea costurilor, evitarea birocratiei, simplificarea sistemului de sanatate si facilitarea accesului rapid la informatii. Tabletele sunt extrem de utile in spitale deoarece acestea pot fi sterse si dezinfectate cu usurinta, spre deosebire de un desktop obisnuit, sunt portabile si pot fi folosite pentru conectarea la sistemul centralizat al spitalului pentru citirea rezultatelor la analize, de exemplu.


  •  

- magazinele de orice fel – comerciantii descopera ca tabletele sunt extrem de utile deoarece ofera o multitudine de functii si aplicatii, sunt mai usoare si mai mici decat netbook-urile si pot fi folosite cu usurinta pentru afisarea de informatii, preturi si produse, dar in acelasi timp, sunt mai atractive si pentru clienti.


- scolile – ecranele tactile ale tabletelor reprezinta o atractie continua pentru copii, deoarece acestea le ofera mai multa independenta, mai mult control si o recunoastere imediata a meritelor.

- industria media – companiile de cablu TV deja exploreaza tabletele ca pe un mijloc prin care sa isi faca public continutul. Tabletele sunt destul de mari ca dimensiuni incat sa permita vizionarea cu usurinta a filmelor si programelor TV si sunt extrem de portabile si comode.

 
Exista multe alte domenii inca neexplorate, insa cu siguranta ca odata cu cresterea popularitatii acestor dispozitive, vor aparea alte intrebuintari inedite.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016