Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ne spune Twitter despre propria fericire

Tags: twitter, fericire, tweet, studiu, buna dispozitie

Surprinzator sau nu, Twitter a devenit obiect de investigatii sociologice. Din moment ce 200 de milioane de persoane se folosesc de aceasta platforma online pentru a transmite idei, trairi, stari, cercetatorii s-au gandit ca ar fi locul ideal de a face o analiza asupra dispozitiilor umane.
Sociologii de la Univeristatea Cornell au urmarit timp de doi ani mai bine de o jumatate de miliard de tweet-uri provenind de la peste 2 milioane de utilizatori din intreaga lume.  Si iata ce au descoperit.
Pe parcursul unei zile, oamenii au doua momente in care fericirea este prezenta la cote maxime: dimineata devreme si in jurul orei 12 noaptea.
Folosindu-se de un sofware special care monitorizeaza limbajul, cercetatorii au putut constata ca buna dispozitie de la primele ore ale diminetii se deterioreaza constant pe parcursul zilei. Astfel, cele mai multe tweet-uri pozitive sunt postate mai intai dimineata si apoi seara tarziu.
Explicatia poate parea simpla la prima vedere: oamenii merg la serviciu, sunt stresati de-a lungul zilei, isi pierd din vitalitate si ca urmare isi modifica dispozitia. Totusi, cercetatorii spun ca nu aceasta este cauza reala, intrucat variatiile de dispozitie sunt aceleasi si in weekend, atunci cand lumea nu mai lucreaza.
De fapt, un rol important in determinarea nivelului maxim si minim al dispozitiilor il au  ritmurile circadiene naturale. Fiecare om are un ceas biologic intern care influenteaza temperatura corporala, apetitul, schimbarile hormonale si somnul. Cu alte cuvinte, starea de bine este legata mai degraba de acest ritm biologic intern. Astfel ca, in weekend, buna dispozitie apare tot dimineata doar ca ceva mai tarziu fata de restul saptamanii deoarece oamenii tind sa doarma mai mult.  
"Studiile anterioare au folosit esantioane mici de oameni, de regula foarte omogene, iar Twitter ne-a oferit posibilitatea de a analiza grupuri foarte mari si foarte eterogene. Am fost suprinsi sa constatam cat de similar este acest patern (n.r., al variatiilor de dispozitie) in cele 84 de tari cuprinse in studiu", spune unul dintre cercetatori, citat de Huffington Post.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016