Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FaceGlat, reteaua de socializare care promoveaza segregarea de gen

Tags: facebook, faceglat, retea socializare, evrei ortodocsi, femei, barbati

Un tanar programator din Israel a pus bazele unei retele de socializare pentru evreii ortodocsi, portal care sa respecte traditiile si credintele cultului secular, relateaza CNN.
Retelele de socializare nu pot fi intampinate de cu bratele deschise in comunitatile evreiesti ultraortodoxe, unde femeile au corpul acoperit complet, poarta val dupa casatorie, se roaga separat de barbati in sinagoga, iar, la petrecerile de nunta, se distreaza in camere in care nu se afla reprezentanti ai sexului opus.

Conservatorii evrei ortodocsi sunt impotriva mediilor de socializare si prin vocea purtatorului de cuvant care promoveaza credintele comunitatii, rabinul Avi Shafran , sustin ca Internetul este acceptabil in interes de serviciu, dar trebuie folosit acasa doar sub o supraveghere atenta.

Yaakov Swisa, un programator amator in varsta de 20 de ani, incearca sa schimbe aceasta perceptie. El a creat FaceGlat care separa utilizatorii inca de pe prima pagina a site-ului: femeile urmeaza o sageata spre stanga, iar barbatii una spre dreapta. Toate comentariile sau mesajele care nu respecta invataturile Torei sunt sterse automat. 
 
 
Ultra-Orthodox Jewish 'Facebook' separates the sexes

Swisa intentioneaza sa implementeze un program care sa gaseasca si sa stearga fotografiile in care femeile apar prea descoperite, in conformitate cu scopul retelei care nu se doreste o alternativa la Facebook, ci "o varianta mai curata pentru cei care au deja conturi" pe reteaua lui Zuckerberg.

FaceGlat are in jur de 2.000 de utilizatori, iar numarul lor creste cam cu 100 de persoane pe saptamana.

 
Autor: Petru Scraba


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016