Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 lucruri pe care nu ar trebui sa le mai tolerezi

Tags: toleranta, nefericire, probleme financiare, integritate, impact negativ, negativism, lipsa comunicarii

De multe ori in viata alegem sa toleram anumite lucruri desi nu ar trebui. Acceptam de bunavoie anumite situatii care ne deranjeaza si ajungem sa nu mai recunoastem impactul negativ pe care acestea il au asupra noastra.
Uneori trebuie doar sa recunoastem lucrurile care ne deranjeaza si pe care nu ar mai trebui sa le toleram. Daca nu stii ce te trage inapoi, nu ai cum sa iti imbunatatesti viata. Iata cateva situatii ce nu ar trebui tolerate niciodata, daca iti doresti sa ai o viata fericita.
 
1. Negativismul
Negativismul ne inconjoara pretutindeni. Aproape toate stirile de la televizor sunt negative. Prietenii si apropiatii nostri ne impartasesc aspecte negative din viata lor. Abuzul si violenta sunt prezente in aproape toate filmele. Astfel ca, fara sa vrem, adoptam o gandire negativa asupra vietii. Trebuie sa inlaturam toate aceste ganduri si sa ne concentram asupra ideilor, imaginilor si informatiilor pozitive.
 
2. Lipsa comunicarii  
In orice relatie sanatoasa, comunicarea eficienta este esentiala. Atunci cand nu comunici eficient cu celalalt, devii nervos, frustrat si neajutorat. Succesul oricarei relatii se bazeaza pe o comunicare deschisa si onesta.
 
3. Nefericirea la locul de munca
Avand in vedere ca iti petreci aproape intreaga zi la munca, daca esti nefericit in acel mediu, acest lucru iti va afecta starea emotionala, sanatatea si relatiile cu ceilalti. Nu te multumi cu mai putin, ci gaseste-ti un loc de munca unde sa pleci de placere. Chiar daca trebuie sa iti continui studiile. Dar fa schimbarile necesare pentru a-ti diminua nefericirea.
 
4. Un stil de viata nesanatos
Daca ai un stil de viata nesanatos, vei deveni nefericit. Daca nu te simti bine in corpul tau si nu esti multumit de modul in care arati, nu te poti bucura cu adevarat de viata. Ai grija de corpul tau pentru a putea fi fericit cu adevarat.
 
5. Probleme financiare
Problemele financiare provoaca depresii si stres, furandu-ti bucuria si pacea din suflet. Fa tot posibilul pentru a-ti rezolva problemele financiare. Chiar daca unele sunt inevitabile, fa tot posibilul pentru a diminua stresul: ia-ti inca o slujba, limiteaza cheltuielile, etc.
 
6. Relatiile necorespunzatoare
Daca ai de-a face cu persoane abuzive, imorale, care te jignesc si te ranesc, trebuie sa iesi neaparat din astfel de relatii. Chiar daca ai motive serioase pentru care sa ramai in astfel de relatii, trebuie sa te concentrezi asupra efectului negativ pe care acestea le au asupra ta.
 
7. Lipsa distractiilor
Daca viata ta inseamna doar munca, munca si iar munca, atunci traiesti in mod dezechilibrat. Relaxarea si distractia sunt ingrediente necesare ale unei vieti fericite. Daca  indepartezi anumite elemente stresante din viata, vei putea face loc altor activitati mai placute. Viata trebuie traita cu adevarat.
 
8. Sa renunti la integritate
Traiesti in conformitate cu valorile tale? Esti sincer cu tine? Daca nu te simti impacat cu tine, acest lucru te va stoarce de energie, va da nastere sentimentelor de vinovatie si iti va diminua increderea in sine. Impaca-te cu tine si cu ceilalti.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016